DIANALUND
Svømning i skolen

Vandaktiviteter på skoleskemaet

Fra næste skoleår kommer der vandaktiviteter på skoleskemaet for alle elever i 5. klasse i Sorø Kommunes skoler.

Brystsvømning, bjærgning og vandlege – det er blot nogle af de ting, som eleverne i 5. klasse fremover vil få mulighed for at snuse til som led i forløbet ”vandaktiviteter”, der bliver en del af idrætsundervisningen. Vandaktiviteterne kommer til at finde sted i Sorø Helsebad, og hver klasse får i alt syv undervisningsgange i bassinet.

Formand for Børn og Undervisningsudvalget, Rolf Clausen, glæder sig over det nye tilbud.
– Det er rigtig positivt, at alle elever nu får mulighed for at stifte bekendtskab med vandaktiviteter, mens de går i skole, og at vi samtidig øger børnenes viden om sikkerhed i, på og ved vandet. Jeg vil i den forbindelse gerne sige tak til Sorø Helsebad, som vi har et rigtig godt samarbejde med om at stable det nye tilbud på benene.

Fagcenterchef Henrik Madsen understreger, at der ikke er tale om decideret svømmeundervisning.
– Man kan ikke lære at svømme på syv gange, men man kan snuse til forskellige svømmestilarter og andre vandaktiviteter, og man kan lære nogle grundlæggende ting om sikkerhed i forbindelse med vand og vandaktiviteter.

Dianalundelever skal til Sorø Helsebad

Fra skoleåret 2017-2018 får alle 5. klasser i Sorø Kommune vandaktiviteter på skoleskemaet.
Det bliver uddannede svømmelærere, som kommer til at stå for undervisningen. Lærerne får desuden et opkvalificeringsforløb gennem DGI.
Det nye tilbud kommer til at koste ca. 160.000 kr. om året, som betales af skolerne.
Elever fra Dianalund, Stenlille og Ruds Vedby vil blive transporteret i bus til Sorø Helsebad. Elever fra Pedersborg Skole og Frederiksberg Skole vil skulle cykle, mens elever fra Borgerskolen vil kunne gå.

Kontakt

Allan Velstrøm, skolekonsulent, på telefon 57 87 61 08.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed