DIANALUND

Turen gik til Femern og Maribo

Den 27. maj 2023 tog 55 mennesker på en bustur med Lokalhistorisk Forening for tidligere
Dianalund kommune for at opleve Femern Bælt byggeriet og Maribo Domkirke. Vejret var med dem og alt gik perfekt.

På vej til Lolland blev der serveret kaffe og rundstykker, og senere kom en en engageret guide, der fortalte om Lolland og især om det store byggeri i forbindelse med Femern Bælt tunnelen. Det er det største byggeri, den danske stat endnu har involveret sig i med et budget på 52.5 milliarder.

Der var bygget et stort lejlighedskompleks til de 1500 mand, som var ansat i forbindelse med projektet. Der var ligeledes bygget en meget stor fabrik til fremstilling af diverse materiale. Storebæltsbyggeriet var kun en tredjedel så dyrt som Femern Bælt tunnelen, derudover blev det fortalt, at ét var tunnelen, noget andet var følgevirkningerne i form af turisme og industrier.

Bussen der bragte de 55 gæster rundt

Samtidig bliver Lolland 3 km2 større på grund af det meget sand, der graves op for at tunnelen kunne lægges ned. Den bliver 18 km lang. Byggeriet forventes færdigt i 2029.

Frokosten blev indtaget på en aldeles henrivende og idyllisk cafe, der hed Lysemose. Derefter går turen til Maribo Domkirke, som er opført i 1400-tallet. Guiden i Maribo domkirke var meget engageret, og vi fik lov til at se messehagler, løfte en alterkalk fra omkring år 1600, og så i det hele taget ting her i kirken, som man normalt ikke ser. Desværre var lyden ikke god. Men det er i Maribo Domkirke D.G. Monrad (der var regeringsleder i 1864) var biskop og her Leonora Christine ligger begravet. På hjemvejen var der kaffe og kage på Farø og alle var enige om at turen havde været en god og dejlig oplevelse.

Forhåbentlig kan foreningen lave en tur igen til næste år.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed