Superbrugsen lærer Holbergskolens børn at bage grønne pizzaer
6. A fra Holbergskolen havde taget opstilling foran SuperBrugsen i Dianalund Centret. GoCook var kommet forbi i deres madbus og for at vise hvordan man også kan lave pizzaer.
Der var stillet op med borde og pizzaovn, dejen var gjort klar så børnene kun skulle koncentrerer sig om det der skulle ovenpå. Kokkene Michel og Rikke fra GoCook viste hvordan man kunne lave forskellige grøntsags pizzaer med forskellige sovs, først pesto, så hjemmelavet tomatsovs og til sidst hytteost.
Børnene blev delt ind to og to og gik til den med stor iver og entusiasme og fik hurtigt valgt hvad de ville komme på, ud fra det grøntsagsbord der var dækket med et udvalg af årstidens grøntsager. Det varede ikke længe, før de første kunne aflevere deres pizza til afbagning, som Michel og Rikke stod for. Nu var det blevet tid til smagsprøver og der blev både delt ud til forbipasserende og inde i butikkerne. Mange fik en ny smagsoplevelse, men de fleste var dog overrasket over, hvor godt det smagte, selvom der kun var grøntsager på.
Konceptet Go Cook
Konceptet bag Go Cook handler om at man godt vil have børn i Danmark til at blive bedre til at lave mad og være en del af madlavningen i hverdagen. Grunden til at de netop skal udfordres på hvordan en pizza kan laves, er at det giver mulighed for at børnene får øjenene op for og måske endda smagt på, nogle grøntsager de ikke vidste eksisterede og på den måde får udvidet deres smagsløg og dermed mod på at prøve noget nyt.
Børnene kender allerede GoCook
GoCook er Coops nationale madprojekt for børn, der hvert år inspirerer flere end 160.000 skoleelever til at erobre deres plads i køkkenet derhjemme. Børnene kender GoCook og GoCook-mobilen fra tv-udsendelserne â€ÂGorm & 100% din ret†sendt på DR Ultra og TV2 og fra GoCook Smagekassen; undervisningsmateriale som tre ud af fire danske grundskoler bruger i madkundskab.
Dianalund blandt de heldige
Go Cook besøger kun 23 skoler i hele landet dette efterår så SuperBrugsen og Dianalund har absolut været blandt de heldige til få denne oplevelse. Det er håbet at dette er med til at flere børn får indtaget køkkenet derhjemme og måske endda bliver bedre til at lave mad end deres forældre.