DIANALUND
Nyt sundhedshus i Sorø

Sundhedscenter i Sorø får nye rammer

Fremover vil du som borger kun skulle henvende dig ét sted, hvis du for eksempel skal til genoptræning, tale med en forebyggelseskonsulent eller deltage i et af sundhedscentrets mange forløb.

Nu flytter de kommunale terapeuter, forebyggelseskonsulenter og sundhedskonsulenter nemlig sammen i ét hus, som desuden kommer til at byde på bedre træningsfaciliteter og mulighed for øget samarbejde med eksempelvis patientforeninger. Senere vil endnu flere sundhedsfaglige medarbejdere flytte ind i det nye hus.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig over det nye sundhedscenter.

– Ved at samle en lang række sundhedsfaglige ansvarsområder på én adresse styrker vi markant Sorø Kommunes arbejde med at etablere et stærkt, borgernært sundhedsvæsen, som jo skal løfte stadigt flere opgaver i forhold til borgernes sundhed og sygdom. Samtidig sikrer vi en langt bedre udnyttelse af de mange faglige kompetencer, vi har i kommunen. Med det nye sundhedscenter får vi mulighed for at udnytte synergierne og styrke det tværfaglige samarbejde til glæde for borgerne, som vil opleve at få en mere effektiv og koordineret kontakt med det kommunale sundhedsvæsen, siger han.

Også formand for Social- og Sundhedsudvalget Lars Schmidt er begejstret over mulighederne i det nye sundhedscenter.

– Det nye center giver et løft til hele sundhedsområdet og betyder bedre service til borgerne. Ikke mindst ældre borgere eller borgere med kroniske sygdomme, som ofte har aftaler med flere forskellige fagpersoner, vil opleve det som en stor forbedring, at hjælpen nu samles på ét sted, siger han. Endelig er det også positivt, at det nye center giver bedre faciliteter og rammer om medarbejdernes daglige arbejde.

Bred sundhedsfaglighed og samarbejde

Foruden de sundhedsfaglige medarbejder i Sorø Sundhedscenter vil også hjemmeplejesygeplejen få til huse i det nye center. De ca. 40 medarbejdere i hjemmesygeplejen flytter ind til februar, og snart herefter udvides den sundhedsfaglige palet i huset yderligere, når de privatpraktiserende læger fra Dr. Kaarsbergsvej 7 også flytter ind.

Også samarbejdet mellem for eksempel patientforeninger, pårørendegrupper og kommunen får bedre forudsætninger i det nye sundhedscenter.

– Vi har allerede i dag et rigtig godt samarbejde med blandt andet patientforeninger, og fremover bliver mulighederne endnu bedre. Det bliver muligt for foreninger og patientorganisationer at låne mødelokaler eller holde kurser i centret. Så også på den måde kommer det nye sundhedscenter til at skabe stærkere fællesskaber, såvel faglige som borgermæssige, siger leder af Sorø Sundhedscenter Morten Helmer.
[faktaboks]

Indvielsesreception

Alle interesserede inviteres til indvielsesreception for det nye sundhedscenter fredag den 17. november mellem kl 13 og 15 på Dr. Kaarbergsvej 5

Billedekilder er fra google maps

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed