DIANALUND

Sorø Kommune bliver Solsikke-kommune

Sorø Kommune er pr. 1. januar 2024 blevet en del af Solsikkeprogrammet. Det betyder, at der sættes fokus på at støtte og hjælpe personer med ikke-synlige handicap, når de er i kontakt med kommunen.

Ved at blive en del af Solsikkeprogrammet signalerer kommunen over for borgerne, at medarbejderne har viden til og fokus på at hjælpe alle kommunens borgere – også dem, der lever med et usynligt handicap. Som borger med et usynligt handicap kan man vælge at bære den såkaldte Solsikkesnor for at signalere, at man kan have brug for lidt ekstra tid eller en hjælpende hånd.

Ønsker at møde borgerne på en værdig måde

”At leve med et usynligt handicap kan gøre hverdagen mere krævende. I Sorø Kommune har vi et stort fokus på, at vi ønsker at møde vores borgere på en værdig måde og sætte borgeren i centrum,” siger formand for Arbejdsmarkeds og Erhvervsudvalget, Sofie Ullerup Torpegaard, og fortsætter:

”Vi skal som kommune være tilgængelig for alle. Det gælder i høj grad også den mentale tilgængelighed, hvor nogle mennesker kan opleve, at det kræver overvindelse at møde op på kommunen – f.eks. fordi de har et skjult handicap. Med Sorø Kommunes deltagelse i Solsikkeprogrammet er det målet, at endnu flere borgere vil føle sig trygge i mødet med kommunen.”

Inden årsskiftet blev alle kommunens ansatte med borgerkontakt sat ind i filosofien bag Solsikkeprogrammet og instrueret i at møde borgere, der bærer Solsikkesnoren.

Få en gratis solsikkesnor

Lever man med et usynligt handicap og ønsker at bære Solsikkesnoren for at signalere, at man kan have brug for lidt ekstra tid, hjælp eller tålmodighed, kan man fra 1. januar få Solsikkesnoren udleveret i Sorø Kommunes Borgerservice, på Sorø Bibliotek og i Kompasset.

Der er ingen krav til personer, der ønsker at gå med Solsikkesnoren, ligesom der ikke følger særlige rettigheder med for den, der bærer Solsikkesnoren. Den viser blot dem, der kender til Solsikkeprogrammet, at bæreren kan have brug for ekstra hjælp eller støtte.

Yderligere informationer

Læs mere om Solsikkeprogrammet her: www.solsikkeprogrammet.dk/

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed