DIANALUND

Naturgruppen planter frugttræer i byparken

Naturgruppen i Dianalund UdviklingsRåd har for nylig erhvervet og plantet 10 nye frugttræer i Dianalund Bypark med kyndig vejledning fra Broby Planteskole. Træerne omfatter æble-, pære-, blomme- og kirsebærtræer med formålet om at styrke biodiversiteten og forhåbentlig glæde borgerne, der benytter Byparken.

Denne plantning af de 10 frugttræer udgør en del af Naturgruppens overordnede projekt, der sigter mod at fremme vilde naturområder på flere af de kommunale græsarealer rundt omkring i byen. Til foråret vil forskellige områder i byen blive sået med frøblandinger, der, ligesom frugttræerne, skal skabe bedre levevilkår for sommerfugle, bier og andre insekter. Antons Blomsterstriber v. Landevejsgården har fået opgaven med at etablere og vedligeholde disse vilde blomsterbede i de kommende år.

De nyplantede træer er strategisk placeret ved indgangen til parken for enden af Grønningen. På grund af den lerholdige jord i Byparken udgjorde beplantningen en betydelig opgave for Naturgruppens frivillige medlemmer. Heldigvis trådte det lokale brolægningsfirma Brolagt – Henrik Oscar Henriksen ApS til og bistod med både maskiner og kompetent mandskab. Brolagt har også sponsoreret betydelige mængder god jord for at sikre optimale vækstbetingelser for træerne.

Træerne repræsenterer hårdføre sorter, der trives i vores klima og gavner insektlivet under blomstring og fuglene under frugtbæring. Det er desuden hensigten, at besøgende i parken også er velkomne til at tage lidt med hjem.

Gratis foredrag i 2024

I løbet af foråret 2024 vil Naturgruppen desuden invitere til et gratis foredrag med den populære og dygtige biolog og naturformidler Morten D. D. Hansen kendt fra blandt andet TV2 programmet 1 døgn, 2 hold, 3 dyr.

Baggrund til artikelbillede: Image by wirestock on Freepik

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed