DIANALUND

Lån en ingeniør eller hør om fremtidens byggeri

Virksomheder i bygge- og anlægsbranchen eller på det tekniske område kan godt begynde at glæde sig til den 4. december. Her har de nemlig mulighed for at deltage i en studietur til DTU, som giver direkte adgang til værdifuld viden.

– På DTU vil virksomhederne møde ingeniører med en bred række af kompetencer, som virksomhederne kan trække på. Faktisk tilbyder DTU, at man som lille eller mellemstor virksomhed kan få op til 300 gratis ingeniørtimer til løsning af tekniske udfordringer i virksomheden. Hos DTU Byg i Risø vil man kunne høre om fremtidens byggeri og materialer, siger Lise Lotte Brandt fra Sorø Erhverv.

Jobtilbud og nominering

Studieturen er et led i projektet Vækst via viden, som er et pilotprojekt under Sorø Erhverv, der skal fremme mulighederne for vækst i små og mellemstore virksomheder gennem samarbejde eller ansættelse af højtuddannet arbejdskraft. Projektet blev skudt i gang med en konference i juni, og de første konkrete resultater har allerede vist sig.

Stine Sumborg Stoholm, som er uddannet i erhvervsøkonomi og filosofi, fortalte på konferencen om sine oplevelser som nyuddannet. Efter konferencen kom hun til tre jobsamtaler og fik to jobtilbud – herunder fra den virksomhed, hvor hun nu er ansat.

– Som nyuddannet mangler man ofte kendskab til, hvilke jobmuligheder der rent faktisk findes. Man ved ikke, hvilke virksomheder der kunne være relevante, og hvordan man skal komme i kontakt med dem. Konferencen var med til at gøre mig mere bevidst om, at jeg var parat til at rejse ret langt for at få job på en arbejdsplads, hvor jeg kan lære noget, og hvor jeg oplever, at arbejdspladsen prioriterer min udvikling.

Håndværksvirksomhed nomineret

KOPP Sorø A/S, bidrog på konferencen med historien om, hvordan virksomheden er vokset, siden de ansatte den første akademiker. Virksomheden er siden blevet nomineret til Akademikerprisen 2018, og er nu finalist til prisen.

Erhvervschef Laila B. Carlsen, Sorø Erhverv, siger:

– Målet med projekt Vækst via viden er at skabe konkrete resultater for de små og mellemstore virksomheder, og her er det personlige møde mellem virksomhederne og de højtuddannede kandidater helt afgørende.

Ingen af parterne kender hinanden på forhånd og kan derfor have vanskeligt ved at se, hvad de kan bruge hinanden til. Den personlige dialog åbner op for en mere nuanceret forståelse af, hvad hinanden har at byde på. Derfor vil vi også i projektet fokusere på at skabe flere direkte møder mellem studerende og virksomheder fx i form af virksomhedsbesøg eller studieture til eksempelvis DTU.

Vil nedbryde barrierer

Projekt Vækst via viden vil desuden arbejde med at afprøve deleordninger, hvor flere virksomheder deles om en højtuddannet medarbejder. Målet er at finde frem til fleksible samarbejdsformer, som matcher de mindre virksomheders behov og samtidig skaber en farbar karrierevej for de højtuddannede kandidater.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

– Det skal være lettere for virksomheder at få adgang til den arbejdskraft, de har behov for. Her er vi klar til at udfordre nogle af de barrierer, som i dag gør det vanskeligt for især de mindre virksomheder at høste de gevinster, det kan give at få akademiske kompetencer ind i virksomheden. Vi vil arbejde for, at det bliver lettere for virksomheder eksempelvis at dele en medarbejder, og at det bliver lettere for kandidaterne at give sig i kast med noget, der ikke er et traditionelt 37-timers lønmodtagerjob.

Fakta

Vækst via viden er et pilotprojekt, som drives af Sorø Erhverv. Projektet er støttet med 1 mio. kroner i 2018 fra Erhvervsministeriet.

Projektet blev skudt i gang den 15. juni med en stor kickoff-konference.

Sorø Erhverv har indtil nu været i dialog med flere end 35 virksomheder om mulighederne for at skabe vækst via viden.

Virksomheder, som vil med på studieturen til DTU den 4. december, kan skrive til erhverv@soroe.dk.

 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed