DIANALUND

Iværksætterkursus skal hjælpe nye virksomheder godt i gang

Allerede den 5. september har du mulighed for at hente inspiration til dit iværksætterprojekt, når der afholdes informationsaften som afsæt for det kommende kursus.

– På informationsaftenen introducerer vi kurset, og gennemgår de emner der undervises i. Derudover er der et indlæg omkring forretningsplanen og hvilke overvejelser, man bør gøre sig, før man går i gang. Informationsaftenen er for alle, og man er ikke bundet til at deltage på iværksætterkurset efterfølgende, forklarer Bolette Trier Nissen, der er erhvervskonsulent hos Slagelse Erhvervscenter.

Hvordan kommer du videre?

Selve kurset starter den 18. september og løber over otte tirsdage frem til den 13. november. Deltagerne føres gennem en række relevante emner bl.a. forretningsidéen, økonomi, markedsføring, salg, forsikringsforhold og jura.

– Det er et bredt program, der skal sikre, at kursisterne kommer igennem de emner, vi erfaringsmæssigt ved, kan være udfordrende som iværksætter. Når kurset er afsluttet, er målet for os, at deltagerne har fået en masse relevante informationer, men endnu vigtigere at de ved, hvordan de kommer videre med deres idéer og projekter, siger erhvervschef for Sorø Erhverv, Laila Haunstrup Bregner Carlsen.

Hele vejen rundt

En af de tidligere kursister, Rikke Johnsen, var så småt gået i gang med sin virksomhed, da hun hørte om iværksætterkurset. Hun deltog sidste efterår, og har efterfølgende fået udviklet ”Rikkes Æ ldreomsorg” til en fornuftig forretning, hvor hun kan leve af det, hun allerhelst vil; at give ældre medborgere hjælp og omsorg i hverdagen.

– Jeg tog nok kurset lidt bagvendt i forhold til flere af de andre, da jeg allerede var i gang med min virksomhed, men det var absolut ikke et minus. Jeg synes, det var et supergodt forløb, hvor vi nåede hele vejen rundt om de emner, jeg gerne ville vide mere om. Der er rigtig mange ting at få styr på i starten, og der er kurset en god hjælp, siger hun.

Startet på nyt iværksætteprojekt

Den beskrivelse af opstartsforløbet, kan Katja Feilberg godt genkende. Hun deltog på iværksætterkurset tidligere på året, og har udover den oprindelige virksomhed, efterfølgende startet endnu et iværksætterprojekt.

– Da jeg var halvvejs igennem informationsaftenen, vidste jeg, at jeg ville deltage på kurset. På det tidspunkt var jeg lige sprunget ud som selvstændig med virksomheden KelsaVisions inden for bogholderi, administration og digital markedsføring. På kurset fik jeg masser af brugbar viden. Det var lige det, jeg havde behov for. Efterfølgende har jeg også brugt den viden til at starte et nyt projekt op sammen med en partner. Vi har lavet en online stressplatform der hedder Tid og Balance, hvor vi hjælper stressramte med at få nem adgang til viden og hjælp. Det er fantastisk spændende at opdage, hvordan de ting jeg fik med fra kurset, også kan bruges i en ny proces, siger Katja Feilberg.

Den bedste start

Iværksætterkurset er for alle, både dem der lige er gået i gang, og dem der bare har en god idé. Informationsaftenen afholdes den 5. september, og der er opstart på kurset den 18. september. Begge dele afholdes hos Slagelse Erhvervscenter i Det Gamle Posthus, Sdr. Stationsvej 26, 1. sal i Slagelse.

– Undersøgelser viser, at der er en større sandsynlighed for, at en nystartet virksomhed lever mere end tre år, hvis man modtager vejledning før og under opstart. Derfor prioriterer både Slagelse Erhvervscenter og Sorø Erhverv at kunne tilbyde iværksætterne den bedste start blandt andet via gode kurser og vejledningstilbud, siger Bolette Trier Nissen fra Slagelse Erhvervscenter.

Tilmelding til informationsaften og iværksætterkursus på www.slagelseerhvervscenter.dk

Tilmeld dig til Informationsaftenen her: https://www.slagelseerhvervscenter.dk/store/p57/informationsaften

Og til selve iværksætterkurset her: https://www.slagelseerhvervscenter.dk/store/p56/Ivaerksaetterkursus2018#

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed