DIANALUND
industriens-historie-i-dianalund-lokalomraade

Fyraftensmøder om Industrien i gamle Dianalund kommune

Lokalarkivets event om industrien i vort område udvides nu med en række fyraftensmøder.

Lokalarkivet i Dianalund holder her i første halvår af 2018 en event med udstilling, fyraftensmøder og et foredrag.

Udstillingen åbnede 18.1. Nu er en række fyraftensmøder faldet på plads:

1. februar: Arkivleder Jørgen Mogensen fortæller om kommunen og industrien: hvad gør og gjorde kommunen for at ophjælpe industrier, og hvad gjorde industrierne for kommunen.

Jørgen Mogensen om Industriens historie i lokalområdet

8. februar: Fhv. maskinarbejder Frede Larsen fortæller om sin til i ASA-lift. Frede Larsen var ansat her fra 1958 til 1965, dengang virksomheden stadig hed Karsholte Maskinfabrik. Frede var med i Sverige for at servicere nogle maskiner her, og var med til at udvikle fabrikken til det, den er i dag.

ASA-Lift - Industriens historie i lokalområdet

22. februar: Fhv. mejerist Bent Kristiansen fortæller om sin tid på Kongstedlund Mejeri fra 1961 til 1970. Kongstedlund var IRMAs mejeri, og et af de største i landet. Det havde i 1961 400 mælkeleverandører og 26 mejerier, der leverede fløde til det. Det brugte 2000 kubikmeter vand om ugen til køling og rengøring. Til opvarmning havde det tre olietanke, der tilsammen rummede 70.000 liter olie.

Majeriet - Industriens historie i lokalområdet

15. marts: Fhv. medarbejder Nina Bak Hansen fortæller om sin tid i Blochs Trykstøberi. Hun var ansat her fra 1987 til 2003, mens hendes mand, direktør Jan Hansen, startede her allerede i begyndelsen af 70’erne som værkfører. Blochs trykstøberi, der lå på Rudsgade, støbte ting i aluminium og zink: holdere til globusser, fødder til kontorstole, låseanordninger til indkøbsvogne og 30 andre produkter.

Bloch - Industriens historie i lokalområdet

Flere fyraftensmøder om industrien i lokalområdet følger.

Alle fyraftensmøder er torsdage og finder sted kl 16-17, som regel i nr 3 i Borgerhuset. Det er gratis at deltage. Alle er velkomne.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed