DIANALUND

Fyldt med mod og selvtillid efter Filadelfia’s Specialskole

Kan ikke måles på en karakterskala

Mens Facebook flyder over med 12-taller, så er historien om Theis Hatton fra Roskilde en helt anden succes, som man ikke kan måle på en karakterskala med tal – men på en vægt med selvtillid og gå-på-mod. Udfordringer med diagnoser, mobberi og modløshed kunne tage lysten fra enhver. Men Theis Hatton fik vendt udviklingen og begyndte på en frisk på Filadelfia’s Specialskole – lige nu med et 10-tal i skriftlig dansk ved 9. klasse afgangsprøve.

– Det er helt vildt og fantastisk at komme så langt. Skolen har været god for mig, forklarer Theis Hatton, som har epilepsi og ADD – en forstyrrelse af opmærksomheden.

De sidste 2,5 år har han taget toget kl. 7 om morgen fra Roskilde og mødt ind på skolen i Dianalund kl. 8.30. Det tager 1,5 time hver vej. Før passede han ikke sin skole i Roskilde. Han kom der en gang om ugen i et par timer. Mere kunne han ikke overskue.

– Jeg blev mobbet, havde ingen at tale med og passede ikke ind. Til sidst holdt jeg op med at komme. Her på specialskolen får jeg den støtte, som jeg har brug for. Undervisningen foregår i mit tempo. Hvis man går i 7. klasse, men ens niveau svarer til 5. klasse, så er det der, man begynder – og jeg er virkelig rykket, forklarer Theis Hatton.

Hjemme i Roskilde er Lene Gramstrup glad, som er mor til Theis. Hun har fulgt udviklingen både fagligt og på selvtilliden.

– Theis har fået troen på sig selv og på, at han er god nok, som han er. Det er rigtig vigtigt. Skolen har været dygtig til at anerkende og se Theis behov, fortæller hun.

En af flere elever

Theis Hatton er bare en ud af flere elever, som klarer sig godt efter en tur på skolebænken på Børneskolen, Filadelfia.

– Vi arbejder med en anerkendende tilgang til de unge og deres udfordringer. Det bygger dem op og giver dem en tro på sig selv. Vi giver dem også redskaber til at strukturere hverdagen, så de kan håndtere udfordringer som fx besvær med hukommelsen og koncentration, forklarer leder af Børneskolen Jesper Thor Olsen.

– Børn vil gerne, hvis de kan. Mange har oplevet, at der er mange ting, som de ikke formår. Men vi hjælper dem til at kunne selv

Glæder sig til efterskolen

Theis Hatton skal nu i 10. klasse på efterskole. Han er ikke i tvivl om, at det nok skal gå.

– Det er dejligt bare at glæde sig til efterskolen. Alle har noget at kæmpe med, og jeg har været igennem det meste. På efterskolen kan jeg koncentrere mig om det sociale. Det faglige kan jeg godt, forklarer han.

Fakta om børneskolen

Børneskolen på Filadelfia er for børn og unge med kognitive vanskeligheder eller skolevægring som følge af fx ADHD, autisme, epilepsi, hjerneskade eller lignende. Der er klassetrin fra 0.-10. klasse. Se også mere her: http://www.filadelfia.dk/formidling/boerneskolen

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed