DIANALUND

Forskningsmidler til behandling af angst hos børn med epilepsi

Få styr på angsten – når dit barn har epilepsi, sådan lyder overskriften på nyt projekt fra Filadelfia. Trygfonden støtter projektet med 370.000 kr. 

Op mod en tredjedel af alle børn med epilepsi oplever at have angst i barndommen eller ungdomsårene. 

Men sådan behøver det ikke være. Det nye projekt skal give forældre redskaber til at hjælpe deres børn med angst. 

- Jeg er meget glad for støtten fra Trygfonden. Det er dejligt, at det lykkes at få midler, så vi kan begynde at rekruttere forældre og børn i efteråret 2023, forklarer Anne Vagner Jakobsen, projektleder og specialist i børneneuropsykologi, Ph.d. 

Anne Vagner Jakobsen, projektleder og specialist i børneneuropsykologi, Ph.d.

Gennem 10 uger får forældre til 32 børn særlige redskaber til at behandle angst. Det begynder med en workshop på Filadelfia, hvor man får viden om fx kognitiv adfærdsterapi. Børnene er i alderen fra 6-12 år. Det handler om at arbejde med angsten i tide, så den ikke udvikler sig. 

Udover at se på programmets effekt på børnenes angst, så vil man også undersøge, om det får en effekt på den belastning mange forældre oplever under sygdomsforløbet og eventuelt aflaster forældrene, fordi de får muligheder for at drage omsorg for barnet. 

- Vi klæder forældrene på med redskaber, så de kan få kontrollen tilbage og hjælpe deres børn, fortsætter Anne Vagner Jakobsen. 

Programmet er udviklet på Center for Angst på Københavns Universitet og bruges af flere kommuner til børn med angst. Filadelfia vil arbejde sammen med Center for Angst om projektet og tilpasser programmet, så det bliver målrettet til børn med epilepsi og angst.  

- Mit håb er, at vi efterfølgende kan tilbyde behandling af angst på vores sengeafsnit for børn på Epilepsihospitalet, forklarer Anne Vagner Jakobsen

Erfaring fra Center for Angst viser, at 60 % af børnene i programmet blev fri for alle angstdiagnoser umiddelbart efter behandlingen. Samme gode effekt var tilstede 6 måneder efter endt behandling.

Tekst og billede: Lene Løvschall

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed