DIANALUND

Filadelfia fejrer 125 års fødselsdag

Filadelfia er nok især kendt for sit landsdækkende Epilepsihospital – som det eneste specialiserede hospital for mennesker med epilepsi. Historien om Filadelfia begynder med lægen Dr. Sell, der i 1897 grundlagde organisationen på en bar mark i Dianalund på Vestsjælland. Dr. Sell havde en ambition om at give mennesker med epilepsi bedre livskvalitet. Det har Filadelfia stadig.

Det fejres hele året

125 års jubilæet skal naturligvis fejres. Det gør de hele året. De mange restriktioner i forhold til Corona bliver nu ophævet. Filadelfia glæder sig derfor til det første trin af fejringen af jubilæet.

Flag i byen

Byen markerer jubilæet ved flagene langs vejene, som går til tops i byen på jubilæumsdagen den 7. februar.

Kl. 7:30 Flagallé i hele byen. Filadelfias egne flag hejses også.
Kl. 10:30 350 skolebørn fra Holbergskolen kommer og synger fødselsdagssang på græsset foran kantinen. Filadelfias bageri bager 350 muffins til børnene. Velkomst ved Direktionen.
Kl. 12:00 Frokost for patienter og medarbejdere.
Kl. 14:00 Musikberiget med Ole Kibsgaard og Lisbeth Sagen spiller og underholder på ’Afdeling for Børn med Epilepsi’ for indlagte børn og forældre.
Kl. 16:00 Filadelfia Kirke byder alle velkomne til skuespil om Dr. Sell.
Kl. 18:00 Fødselsdagsmiddag for patienter, beboere og medarbejdere i form af en tre retters menu.

Andet trin

Først i maj fejres andet trin af jubilæet. En officiel markering med Filadelfias samarbejdspartnere, venner og støtter. 

– Vi glæder os helt utrolig meget til at byde velkommen til Filadelfia i maj og markere de 125 år. Det er ikke hver dag en organisation bliver så gammel – og vi er i topform i vores jubilæumsår, siger Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, administrerende direktør. 

Tredje trin

Tredje og sidste trin i fejringen planlægges først i september – en udendørs konference på Filadelfias idylliske hovedmatrikel i grønne omgivelser under overskriften ”Indsatsen for mennesker med epilepsi i 2022”.

Fakta

Filadelfia har i dag 800 medarbejdere og består foruden Epilepsihospitalet også af Center for Neurorehabilitering for mennesker med hjerneskade, en specialskole, døgninstitutioner, dagtilbud og en specialrådgivning for epilepsi. 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed