DIANALUND

MobilePay FAQ

Får jeg en kvittering for betalinger via MobilePay, når jeg handler på nettet?

Når du bruger MobilePay til betaling på nettet, får du en kvittering for beløbsanmodningen i MobilePay. Du får en kvittering for selve varekøbet af netbutikken. 

Hvis jeg oplyser mit mobilnummer til en netbutik, kan jeg så være sikker på, at butikken ikke bruger mit mobilnummer til markedsføring? 

Butikken må kun bruge dit mobilnummer til markedsføring, hvis du selv aktivt giver samtykke specifikt til det.  

Hvordan tilføjer jeg et ekstra kort? 

Du kan tilføje et ekstra kort under “Indstillinger” – “Betalingskort” i MobilePay appen. 

Hvad er forskellen med VISA/Dankort og VISA?

Har du et kombineret VISA/Dankort, vil dette altid blive betragtet som værende et Dankort, når du bruger kortet i Danmark. Bruger du VISA/Dankortet i udlandet, vil det bliver betragtet som værende et VISA kort. Et rent VISA-kort vil altid blive betragtet som værende et VISA-kort, uanset om du bruger det i Danmark eller udlandet. Rene Visa-kort er ikke særlig udbredte i Danmark.

Hvorfor kan jeg have problemer med at gennemføre en betaling?

Du vil altid få besked i MobilePay med det samme, hvis en betaling ikke kan gennem-føres. Det kan f.eks. skyldes: 1) Du har tastet dit nummeret forkert ved betalingen 2) at du ikke har slået MobilePay til nethandel til, eller at de kort, du har registreret, ikke kan bruges til nethandel. Hvis du har flere kort registreret i din Mobilepay app, skal du have VISA, VISA Electron, Maestro eller Mastercard aktiveret. Dankort og Visa/Dankort kan ikke bruges til betaling via MobilePay ved nethandel.

Hvornår bliver beløbet trukket på min konto, når jeg bruger MobilePay til betaling ved nethandel?

Netbutikken må trække beløbet på dit kort, når de sender varen til dig.  Tidspunktet for, hvornår beløbet trækkes på din konto, afhænger desuden af, hvornår kortudstederen modtager transaktionen.

Er det sikkert at bruge MobilePay, når jeg handler på nettet?

Det er lige så sikkert at bruge MobilePay, når du handler på nettet, som når du bruger dit kort. Faktisk er betaling med MobilePay ofte mere sikkert end kortbetalinger.Dine kortoplysninger er nemlig beskyttet i MobilePay app’en, og man kan kun få adgang til oplysningerne ved at indtaste den firecifrede kode til MobilePay – og eventuelt også en kode til telefonens tastaturlås.

Hvordan ved jeg, om jeg kan betale med MobilePay i en netbutik?

Du vil tydeligt kunne se MobilePay-logoet i forbindelse med betaling til en netbutik, hvis butikken tilbyder betaling med MobilePay.

Hvorfor er der forskel på, hvor meget jeg kan betale via MobilePay i fysiske butikker og i netbutikker?

Der er tale om to forskellige typer betalinger. I den fysiske butik er der tale om en almindelig MobilePay overførsel – og her er der en beløbsgrænse på 1.500 kr. pr. dag og 50.000 kr. pr. år. Når du bruger MobilePay til betaling på nettet, betragtes betalingen som en kortbetaling, hvor MobilePay blot hjælper med at overføre kortoplysningerne til netbutikken. Det betyder, at der ikke er nogle beløbsgrænser, som du ellers kender det fra MobilePay. Hvis der er beløbsgrænser tilknyttet dit kort, er de selvfølgelig stadig gældende.

Hvad er beløbsgrænsen, hvis jeg bruger MobilePay, når jeg handler på nettet?

Der er ikke nogen beløbsgrænse, når du bruger MobilePay ved køb på nettet. Har du en beløbsgrænse på det kort, du bruger, er det denne, der gælder.

Er der en årlig beløbsgrænse for betaling via MobilePay ved nethandel?

Der er ikke nogen beløbsgrænse, når du bruger MobilePay ved køb på nettet. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være en beløbsgrænse på det kort, du har tilknyt-tet MobilePay til nethandel.Jeg har spørgsmål til, hvordan jeg bruger MobilePay til nethandel.

Hvem kan jeg kontakte?

Du er velkommen til at ringe til Danske Bank, Support Direkte, på 45 14 44 47, hvis du har spørgsmål om MobilePay og brugen af MobilePay til nethandel. De svarer både på tekniske og praktiske spørgsmål og kan også spærre din adgang til MobilePay, hvis din telefon er blevet stjålet.

Jeg har ikke fået bekræftelse på mit medlemskab, som jeg har købt på nettet. Hvem kan jeg kontakte?

Du skal kontakte Dianalund Udviklingsråd på mail@dianalund.dk. Du kan også finde information om indsigelser på Finansrådets hjemmeside.

Der er trukket et forkert beløb via MobilePay. Hvem kan jeg kontakte?

Du skal kontakte Dianalund Udviklingsråd på mail@dianalund.dk. Alternativt kan du kontakte din kortudsteder (typisk din bank).

Hvilke typer kort kan jeg bruge til betaling via MobilePay, når jeg handler på nettet?

På nuværende tidspunkt er det muligt at benytte følgende kort til betaling med Mo-bilePay på nettet: MasterCard, VISA, VISA Electron og Maestro. Du kan ikke tilknytte Dankort og Visa/Dankort til MobilePay Online.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg fortryder købet af mit medlemskab?

Du skal kontakte Dianalund Udviklingsråd på mail@dianalund.dk.

Hvad koster det mig at bruge MobilePay, når jeg handler på nettet?

Det koster ikke noget at bruge MobilePay

Hvordan kan jeg se, om jeg skal betale et kortgebyr til netbutikken?

Inden du godkender et køb, vil du tydeligt blive oplyst om et eventuelt kortgebyr, og det vil være en del af den samlede købesum. Men der er ingen kortgebyr hos Dianalund Udviklingsråd.

Hvordan betaler jeg med MobilePay, når jeg handler på nettet?

I betalingsvinduet vælger du, at du ønsker at betale med MobilePay. Herefter indtaster du dit mobilnummer. På din telefon vil du nu modtage en anmodning om betaling af beløbet til netbutikken. Log på MobilePay, og kontrollér, at beløbet og modtageren er korrekt. Herefter swiper du for at godkende, at betalingen trækkes direkte på det kort, du har godkendt til nethandel i MobilePay. Du vil nu modtage en kvittering på, at betalingen er sendt.

Hvorfor skulle jeg betale med MobilePay i stedet for mit kort?

Når du betaler med MobilePay i en onlineshop, slipper du for at indtaste alle dine kortoplysninger. Det eneste, du skal for at betale med MobilePay, er at indtaste dit mobilnummer i webshoppens kurv. Herefter sker betalingen nøjagtig, som du kender den fra MobilePay.

Hvilke kort kan jeg tilknytte MobilePay til nethandel?

Lige nu kan du bruge MasterCard, VISA, VISA Electron samt Maestro, men Danske Bank arbejder hårdt på også at få tilknyttet Dankort og VISA/Dankort.

Kan jeg have flere kort tilknyttet MobilePay,  så jeg har mulighed for at bruge et bestemt kort, når jeg handler på nettet?

Ja, der er mulighed for at have flere kort tilknyttet MobilePay. Når du tilknytter et ekstra kort, vil du blive bedt om at markere, hvilket kort der skal benyttes, når du handler på nettet. Det vil dog være være det samme kort, der altid benyttes til køb på nettet.

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed