DIANALUND

Epilepsihospital rullede den røde løber ud

Den røde løber var rullet ud på Epilepsihospitalet, Filadelfia i Dianalund mandag. 16-årige Maria Emilia  Rasmussen kom nemlig med en check på 12.668,5 kroner, som skal gå til børneafdelingen for at gøre det lidt hyggeligt for børnene. Maria Emilia Rasmussen fik selv epilepsi som 12-årig og fik rigtig god hjælp på hospitalet af dygtige læger. Hun er gået fra at have anfald flere gange dagligt til nu at have været fri for anfald siden sidst i november.

– Jeg har kun godt at sige om Filadelfia. Lægerne har hjulpet mig, så jeg nu har et ungdomsliv. Før var jeg bare så træt. Når jeg var på Filadelfia, kunne jeg se andre børn, som havde det værre end mig. Jeg kan jo fx tage ud og ride. Derfor vil jeg gerne give pengene til børneafdelingen på Filadelfia, fortæller Maria Emilia Rasmussen, som var meget rørt over den fine modtagelse på hospitalet. Her var børn og voksne samlet for at fejre Maria og den fine gave.

– Vi fik en gave fra Filadelfia. Før fungerede Maria slet ikke. Nu giver vi lidt igen, supplerer hende mor Helle Rasmussen. Sammen har de kørt i bil fra Billeskov på Vestfyn, hvor de bor.

Adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen tog i mod den fine hjemmelavede check.

– Vi er meget stolte af at modtage pengene. Det er helt usædvanligt. at du som ung pige tænker på andre end dig selv. Det er virkelig flot. Vi gør jo bare vores arbejde, og det er dejligt at høre, at det har hjulpet dig så meget, sagde Jens-Otto S. Jeppesen. Maria bliver da også den første børneafdelingen ringer til, når den har fundet ud af, hvad pengene skal gå til.

Det hjælper at hjælpe andre

Helle Rasmussen tog billeder undervejs og fortalte, hvordan det også har hjulpet Maria, at hjælpe andre.

– Ikke alene hjælper Maria andre. Men hun hjælper også sig selv. Det styrker selvværdet og evnerne til samarbejde. Vi skal løfte i flok for at arrangere et stort ridestævne, men Maria har også kunnet skære igennem og sige: Nu bestemmer jeg, I skal ikke lave min beslutning om. Desuden har der været 1000 ting at huske for at få ridestævnet til at fungere. Epilepsien har ødelagt noget af Marias hukommelse, men det er god træning at huske alle de her ting, forklarer en stolt Helle Rasmussen.

 

Ridestævnet samlede godt 25.000 kroner ind. Hele beløbet går ubeskåret til velgørenhed. Filadelfia får den ene halvdel. Den anden går til Alzheimerforeningen. To af Marias venner, som også hjalp med ridestævnet har nemlig demens tæt på i familien.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed