DIANALUND

Båltalen til Sankt Hans i Børnehøjde 2022

Båltalen der blev holdt af DURs formand Kristine Christiansen bringes herunder i sin fulde længde.

“Dem som kan høre mig vinker. Vi skal lige starte med at præsentere os for hinanden. Så om lidt råber jeg mit navn rigtig højt og derefter råber I jeres navn rigtig højt. Okay – er I klar?

I dag fejrer vi Skt. Hans og det handler om hekse og trolde, som der står i en gammel sang.

Derfor vil jeg fortælle et eventyr om hekse og trolde og om en vidunderlig lille idyllisk by, der lå langt ude på Sjælland omgivet af marker og skove.

Byen var sådan et dejligt sted. Den var befolket af en masse prinser og prinsesser, som hver boede i deres eget lille slot. Et slot behøver nemlig ikke være sådan et med spir og høje tårne. Det kan også et hus eller en lejlighed, for det er dem der bor i det, der bestemmer at det er et slot.

På byens Torv kunne man handle og blev man syg kunne man gå til lægen. De voksne kunne gå på arbejde og få passet deres børn, og børnene kunne gå i skole og blive kloge aktive borgere i det lille samfund, selv om nogen også valgte at rejse ud.

Når man ikke gik på arbejde eller i skole havde den lille by en masse muligheder for at være sammen. Man kunne gå til alverdens aktiviteter, eller hænge ud på samlingspladsen i byen og hvert år (når der ikke lige var corona) mødtes man i Byens park og fejrede at sommeren stod for døren, og det var længe lyst, og det gjorde man ved at tænde et stort bål.

Men ak – i byen var der også nogle gamle sure trolde. Troldene glemte at tage hensyn til de mange prinser og prinsesser, der helt frivilligt lavede alle aktiviteterne i byen. Og heldigvis  var der mange frivillige prinser og prinsesser – og byen kunne slet ikke overleve, hvis de ikke gad at lave noget mere. Men troldene var også aktive, så dem kunne byen heller ikke undvære, de blev bare en gang imellem så sure og glemte at tale pænt til prinserne og prinsesserne, og glemte at, hvis vi hjælpes ad og taler pænt til hinanden, så er det meget rarere at bo i den lille by for alle.

Alt dette fortalte heksen til troldene og prinserne og prinsesserne og som i et rigtigt eventyr, så gik det netop sådan. Alle talte pænt til hinanden og hjælp hinanden og samarbejdede og på den måde blev byen et endnu bedre sted at bo, fordi alle opdagede, at i virkelighed ville de alle sammen det samme – nemlig at gøre den vidunderlige by til et endnu dejligere sted at bo.

Byens kloge børn vil måske tænke, hvorfor brænder vi så heksen på bålet i dag – og se det er der en god forklaring på: Heksen vil nemlig på sin kost flyve til Bloksbjerg, hvor hun holder fest med sine hekse venner og inviterer troldene med.

Snip snap snude så er den historie ude.

Som formand for Dianalund udviklingsråd er det mig en glæde at se så mange mennesker, som støtter op om en aktivitet, der er arrangeret af frivillige. Tak til Spejderne for at overtage den her fremragende måde at samles på og fejre Skt. Hans. Tak til alle der på en eller anden måde bidrager med et stykke frivilligt arbejde i Dianalund – det er meget værdsat.

Dianalund Udviklingsråd er som organisation et samlende råd, der støtter op om frivillige initiativer, rådgiver og vejleder. Vi arbejder med at støtte undergrupper og dem har vi mange af her i Dianalund: der arbejder på at få etableret Padeltennis, Naturgruppen, Mændsforening, Der arbejdes på at få etableret minigolf, bosætning, events, flaggruppen og E-DUR. Når der her i sommer arrangeres Picnickoncerter, er det også under DUR. Hvis nogen har et initiativ eller en idé, som kom gerne og vend det med os. Som udgangspunkt er det ikke DUR, der får tingene til at ske, men vi kan støtte med viden og netværk, som talerør og måske økonomisk støtte.

Dette kan vi bedst, hvis vi har et højt medlemstal. DUR har været udfordret af svigtende medlemstal, fordi der ikke sker automatisk fornyelse, når ens Dankort udløber. Dette har vi arbejdet på en løsning på, så man nu får en påmindelse. Vi vil derfor bede jer om I vil komme forbi vores bod og få tjekket jeres medlemsskab. Det koster kun 75 kr om året og vi har brug for hvert eneste medlem, for at vise, at i Dianalund holder vi sammen og får tingene til at ske. Vi har et stærkt korps af frivillige og alle jer der gør den ekstra indsats – det er SÅ meget anerkendt. Klap lige af jer selv og hinanden.

Glædelig Skt. Hans”.

Læs mere: Spejdernes Sankt Hans i Børnehøjde 2022

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed