DIANALUND
To arrangementer om Naturpark Åmosen

Åmosen

Åmosen nord for Dianalund er et af Sjællands største moseområder og rummer store natur- og kulturhistoriske værdier. Arkæologer har fundet bopladser, stammebåde og fiskeredskaber fra Jæger- og Bondestenalderen fra cirka 10.000 – 3.000 år f.Kr.

I Middelalderen var mosen en væsentligt hindring for færdsel mellem nord og syd på Sjælland – overgangsstedet ved Bromølle er nævnt så tidligt som år 1198.

Gennem århundreder har man gravet tørv i mosen, og under 2. Verdenskrig var Åmosetørv en vigtig energikilde både lokalt og for hovedstaden. Efter krigen blev store dele af mosen afvandet, men der er dog stadig værdifulde naturområder bevaret. Der er både oddere og orkideer i Åmosen.

Mosens landskab kan opleves fra småvejene på både nord- og sydsiden. På cykel eller til fods kan man komme ind ad Maglemosevej, der begynder lige syd for Undløse Bro, og hvor der er parkeringsplads, frem til udsigtspunktet Maglebjerg. Fra Bodal lige nord for Lårup har man den korteste vej igennem det fredede område med Kongemosen og Sandlyng. Ad en gangsti kan man komme helt ud til åen.

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed