DIANALUND

Peder Paars genfortælles af Holbergteatrets leder i 300 året for udgivelsen

14. juli 2019 kl. 15:30 - 18:00

Tersløsegaard

Holbergsvej 101
4293 Dianalund

Find vej

Pris 100 Kr.

Arrangør

Tersløsegård

Kategori

Skuespil

Niels Vandrefalk præsenterer Holbergs skønlitterære gennembrud fra 1719

Holbergs første skønlitterære værk udkom for 300 år siden. Det var den eventyrlige fortælling om købmand Peder Paars fra Kalundborg, som undervejs til sin forlovede i Aarhus strandede på Anholt. Bogen blev en succes, som har solgt i store oplag med nærmest uendelig holdbarhed. Værket blev senest genudgivet sidste år. Det var Aarhus Universitetsforlag, som sendte en ny udgave i handelen. 335 sider med uforlignelig holbergsk komik for kun 199,95 kr.

Historien genfortælles

På Tersløsegaard markeres bogjubilæet søndag den 14. juli. Det er den suveræne formidler af den holbergske teatertradition Niels Vandrefalk, som kommer og genfortæller historien om Peder Paars. Som ung blev Niels Vandrefalk i 1960’erne på Det kgl. Teater oplært i Holbergrepertoiret og er siden fortsat i det spor. I 2004 etablerede han Holbergteatret i Sorø, som hver sommer opfører en af Holbergs komedier på friluftsscenen i Sorø Akademis smukke have.

Fantasiløs småborger

Ludvig Holberg var 35 år, da han udgav Peder Paars. Først tre år senere begyndte han at skrive sine komedier. Men kursen mod den komiske satire blev sat med Peder Paars, som er en underholdende folkelig parodisk eventyrfortælling.

Bogen handler om en fantasiløs småborger, der fra Kalundborg begiver sig på en sørejse med kurs mod Aarhus, hvor hans trolovede Dorothea bor. På havet rejser en storm sig, og båden bliver knust mod kysten på en ukendt ø, som viser sig at være Anholt. Folkene på øen dukker op og plyndrer vraget og de skibbrudne, mens fogedens frivole datter Nille forelsker sig i Peder Paars og planlægger at flygte med ham. Men Peder Paars undslipper og sejler til Skagen, hvor nye forviklinger møder ham…

Entré 100 kr.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed