DIANALUND

Hvad er et menneske?

13. oktober 2021 kl. 19:30 - 21:45

Tersløse Sognegård

Holbergsvej 82
4293 Dianalund

Find vej

Arrangør

Dianalund Kirker

Kategori

Foredrag

Hvad er vores syn på, hvad et menneske er? Svaret er afgørende for både at forstå os selv bedre og at forstå forholdet til de andre. Det nutidige menneskesyn er individualismen og dets værdi bestemt af økonomi og konkurrencedygtighed.
I foredraget bevæger vi os gennem træk af det bibelske menneskesyn og ind i den europæiske idéhistorie. Vi standser op ved spørgsmålet om mennesket i ondskaben ud fra Hannah Arendts tanker om ”ondskabens banalitet”. Eksempler fra litteraturen og kunsten inddrages.

Om Henning Nørhøj

Henning Nørhøj har haft langt arbejdsliv i højskolen og læreruddannelsen. Han holder af at undervise og holde fordrag om emner indenfor kristendommen og dens tolkning, emner om vores menneskelige eksistens og historie. Ved siden af sit faglige og pædagogiske arbejde har han skrevet bøger og undervisningsmateriale for både folkeskolen og den højere undervisning.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed