DIANALUND

Bæredygtighed på Ankerhus

7. oktober 2019 kl. 13:00 - 17:00

Ankerhus

Slagelsevej 70
4180 Sorø

Find vej

Pris 90 Kr.

Arrangør

Sorø Bibliotek

Kategori

Foredrag

Sorø Bibliotek inviterer til en eftermiddag fyldt med tips og tricks til en bæredygtig husholdning. Her bliver den karismatiske stifter af Ankerhus Husholdningsseminarium, Magdalene Lauridsens tanker om nærende spare-kost taget under kærlig behandling. Samtidig får du tips til en moderne køkkenhave af den kendte havekspert Jesper Corfitzen også kendt fra TV2.

Danmarks første husholdningsskole

Magdalene er en af Sorøs mest kendte kvinder gennem tiden, og hendes navn er uløseligt forbundet med Sorø Husholdningsskole, som var den første i Danmark og senere Ankerhus Husholdningsseminarium, der også rummede et stort haveanlæg med køkkenhaver. Men Magdalenes tanker begrænsede sig ikke til det smukke område ved Pedersborg Sø. Hun uddannede husholdningslærerinder, der rejste rundt i hele landet for at sprede budskabet om sund og nærende spare-kost lavet af danske råvarer.

Dagen starter på Ankerhus, hvor lektor Thomas Rogert Aagren vil vise rundt i Magdalenes hjem. Dernæst har vi inviteret den farverige madhistoriker og etnolog Frederikke Heick, der vil give os en malerisk introduktion til Magdelenes tanker og give et bud på, hvorfor de er blevet relevante i vores moderne hverdag.

Besøg Ankerhus inden det lukker

Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at besøge Ankerhus inden det lukker og hør om den store personlighed, der var med til at grundlægge den spændende uddannelsesinstitution, som har præget Sorø gennem årtier.

Billetter

Billetter kan købes fra den 10. september på bibliotekerne i Sorø og Dianalund samt på bibliotekets hjemmeside.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed