DIANALUND

Foredrag om Vild med Vilje og hvordan alle kan være med

Der var godt 30 tilhørere til Naturgruppens foredragsarrangement med direktør og naturvejleder i foreningen Vild med Vilje, Christina Kaaber-Bühler, som fortalte om biodiversitet og hvad vi selv kan gøre.

Variation skaber liv

Det værste er en have bare med græs der bliver slået regelmæssigt. Det bedste er at lave forskellige levesteder med f.eks. vand i haven (kan bare være et stort fad man fylder regelmæssigt), sten, kvas (er det bedste insektbo – ikke dem man køber), blomster, man kan se på www.vildmedvilje.dk, hvilke er hjemmehørende og hvilke der er konkurrerende f.eks. brændenælder, der let kan tage overhånd. Frugttræer er også godt for insekterne og variation af planter, så noget der blomster tidligt og sent.

Frøposer er dyre

Poser med vilde blomster frø er udemærket, men typisk ikke holdbare i længden og dyre (skal gensås for at holde år efter år), så derfor er det bedst, at finde de hjemmehørende vilde arter og tage frø fra disse. Tidsler er gode nektar ressourcer for bierne, men det er vigtigt at huske, at klippe frøstanden af efter blomstring ellers kan de let tage overhånd.

Så vild med vilje er ikke om IKKE at gå i haven, men mere, hvad man man har i haven og hvad man holder nede.

Test din have

Du kan tage en test af din have ved at kigge på scorekortet fra Aarhus Universitet, der enkelt beskriver hvilke tiltag, der kan gøres for at få lidt mere biodiversitet ind i haverne.

Selvom man kan score fra 0 til 60 bliver der også i pjecen gjort opmærksom på at private have næppe når over 20 og de fleste almindeligvis ikke scorer over 10, men at det rimelig enkelt godt kan lade sig gøre, at komme op på mellem 15 og 20 point.

Hent pjecen lige her: Scorekort for biodiversitet

Naturgruppen kunne godt bruge flere

Foredraget var arrangeret af Naturgruppen og Dianalund Udviklingsråd og Naturgruppen kunne godt bruge flere, gerne en med gartnererfaring, så er du interesseret er du meget velkommen til skrive til dem på naturgruppen@dianalund.dk

Bliv medlem af DUR

Er du ikke allerede medlem, skulle du tage at blive det, så er du med til at støtte op om lignende arrangementer og alt det andet gode DUR arbejder for i Dianalund.

Artikelbillede

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed