DIANALUND

Tryllekunstner og stjernekok sætter fokus på FN’s verdensmål

Oplev FN’s verdensmål live, når Global Goals Tour kommer til Sorø den 1. og 15. december.

Lørdag den 1. og lørdag den 15. december kan du opleve FN’s verdensmål på Torvet i Sorø, når tryllekunstner Anders Møller og tidligere hof-kok Jesper Vollmer deler ud af tips og tricks om alt fra trylleri til, hvordan du tryller med julemaden og undgår madspild.

Det sker som en del af Global Goals Tour, som er en omfattende turné, der besøger i alt 48 byer i Danmark for at udbrede kendskabet til verdensmålene.

Borgmester Gert Jørgensen glæder sig til de to events.

– I Byrådet har vi netop vedtaget Vision 2022, som tager afsæt i FN’s verdensmål, så jeg synes, det er alletiders, at vi nu får besøg af Global Goals Tour, som kan formidle verdensmålene på en levende og anderledes måde. Jeg håber, at rigtig mange borgere får lyst til at kigge forbi Torvet i Sorø og blive klogere på verdensmålene, siger han.

FN’s verdensmål er måske den største og mest ambitiøse plan, der nogensinde er lagt. Målet er at alle verdens lande, rige som fattige, i fællesskab skal skabe en bedre og mere bæredygtig verden.

Tag børnene med i trylleskole

Lørdag den 1. december kl. 11.30-12 kan man opleve en af Danmarks førende tryllekunstner Anders Møller, som leverer magisk underholdning i topklasse, og publikum kan glæde sig til et show fyldt med forbløffende magi blandet med en stor portion humor.  Anders skaber magi, der overrasker, underholder og fascinerer. Den røde tråd gennem showet er FN’s17 verdensmål.

Efter showet vil Anders holde trylleskole, hvor de første 100 børn og unge i hver by får et sæt af de flotte verdensmålstryllekort. Herefter lærer Anders børnene et utroligt trylletrick, som de kan gå hjem og imponere venner og familie med!

Få hof-kokkens fif til billigere og bedre julemad

Lørdag den 15. december kl. 11.30-12 kan man opleve kok Jesper Vollmer, kendt fra bl.a. TV-programmet Spis & Spar, som og giver sine bud på, hvordan man kan spare lidt i den dyre juletid og samtidig begrænse madspildet. Jesper kommer med pointer fra sit eget liv som kok og familiefar, og som manden i huset der naturligvis kokkererer i julen. Der kommer små anekdoter fra det kongelige køkken, som Jesper stod for i 10 år, og om hvordan omtanke og fokus på madspild bestemt ikke er fremmedord ved hoffet. Jesper deler ud af fif og tricks til en lidt billigere og måske endda bedre jul uden så meget madspild – og med samvittigheden og pengepungen i orden.

Jesper Vollmer

Fakta:

DANMARK FOR MÅLENE er en stor kampagne, som omfatter Global Goals Tour – et initiativ, som via en omfattende turné på 8 besøg i 48 danske byer har en mission om at udbrede FN’s 17 verdensmål til 2.000.000 danskere i løbet af 2019. Med Global Goals Tour har DANMARK FOR MÅLENE ambitioner om at få verdensmålene ind under huden på danskerne.

Global Goals Tour kickstartes med to små pop-up julearrangementer i november-december 2018. Hver af de 48 byer får besøg af to underholdende og aktuelle scenearrangementer af ca. 30 minutters varighed. Arrangementer der giver smil på læben, inspiration og noget at snakke om bagefter, og for de 100 første i hver by, vil der være en lille verdensmålsgave, som de kan tage med hjem.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed