DIANALUND

Tag familien med på tidsrejse

Istidsruten er en cykel-/ oplevelsesrute gennem Midt- og Nordvestsjælland. I Sorø Kommune krydser ruten blandt andet forbi Stenlille Gaslager. Der nok ikke som det første får tankerne hen på Istiden. Men faktisk er dét sandlag, der i dag bruges som gaslager, dannet på dinosaurernes tid for omkring 200 millioner år siden!

Videre går turen langs Sorø Sø. Selve søen er skabt af dødis og ligger i en gammel tunneldal. Tunneldalen blev skabt af smeltevand, der gravede sig ned i landskabet for cirka 17.000 år siden.

På vej nordpå igen slynger ruten sig forbi overdrevsskoven ved Vedsø, hvor kvæget fra bondestenalderen og frem til omkring år 1800 græssede i skoven. Afgræsningen påvirkede skoven og gjorde den mere varieret end i dag.

Indevielse af Istidsruten også ved Dianalund

Længere fremme løber ruten gennem Tåderup. Her kan man opleve de karakteristiske stjerneudstykninger omkring landsbyen. Udstykningerne viser stadig i dag de jordinddelinger, der blev et resultat af landboreformerne i slutningen af 1700-tallet.

Flere steder på strækningen kan man nyde synet af det bakkende landskab, der er udfaldet af isens tilbagetrækning for mere end 15.000 år siden.

Fakta om Istidsruten

Læs mere om Istidsruten på www.istidsruten.dk eller på facebooksiden ”Istidsruten”.

Artikelbillede: Billede af Manfred Antranias Zimmer fra Pixabay

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed