DIANALUND

Sorø Sundhedscenter åbner nu for tilmelding til forårets kurser for borgere med en kronisk sygdom

Kurserne henvender sig til borgere med diabetes 2, KOL, hjertekarsygdom, autoimmune gigtsygdomme eller langvarige, færdigbehandlede rygsmerter. Du kan deltage, uanset hvor længe du har levet med sygdommen.

Kurserne bygget op som selvhjælpeskurser med både træning og undervisning, hvor du får redskaber til at tackle de bekymringer og udfordringer, som ofte følger med det at have en kronisk sygdom, og ikke mindste inspiration til at leve et godt og meningsfuldt liv med din sygdom.

Jens er 55 år. Han har deltaget på kurset for mennesker med hjertekarsygdom. Til at starte med, var han i tvivl om, om kurset var noget for ham, men efter en samtale med sundhedskonsulenten, valgte han alligevel at deltage. Han fortæller om kurset:

”Jeg har fået mere tillid til kroppen efter det her forløb. Både motionsdelen, at man ligesom kan presse sig selv og finde ud af, at det kan man sagtens gøre. Jeg er ikke bange for noget… Og så var der det sociale samvær med andre med samme udfordringer. Det synes jeg var rart – at sparre med nogen. Det er også vigtigt. Jeg har fået mere tillid til det hele og flere værktøjer til at spise ordentligt og sove og passe bedre på mig selv. Det er jeg ligesom blevet uddannet i.”

Sundhedskonsulent Tanja Bigum Jørgensen fra Sorø Sundhedscenter siger:

”På kurset får du et professionelt og kærligt spark til at ændre vaner og møde andre, som selv kender til de udfordringer, der kan være i hverdagen, når man lever med en kronisk sygdom. Vi oplever, at deltagerne bliver løftet – både helbredsmæssigt og i forhold til livskvalitet.”

Stadig ledige pladser

De næste hold starter op i uge 10 i marts måned, og der er stadig ledige pladser. Det er gratis at deltage. Kontakt din egen læge for en henvisning eller Sorø Sundhedscenter for at høre mere om kurserne.

Praktisk info

Kurserne løber over 8-10 uger. Man mødes typisk to gange om ugen. I nogle uger er der dog også mulighed for at besøge på nogle af foreningsholdene ude omkring i kommunen, så man har mulighed for at prøve forskellige træningsformer.

Kurserne tilrettelægges, så de gældende coronaretningslinjer overholdes.

Vil du høre mere, er du velkommen til at kontakte Sorø Sundhedscenter på telefon 57 87 71 40 eller på sundhedscenter@soroe.dk.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed