DIANALUND
Erhvervsfremgang i Sorø Kommune

Sorø Kommune bliver stadigt mere erhvervsvenlig

Sorø Kommune hopper hele 29. pladser frem til en 52. plads, fremgår det af Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed, der netop er udkommet.

Borgmester Gert Jørgensen udtaler i den forbindelse:

– Det glæder mig naturligvis at se, at også Dansk Byggeri mener, at vi er på vej i den rigtige retning. Der er fortsat et stykke arbejde, som skal gøres, før vi kan være tilfredse med vores placering i netop denne analyse, men her hæfter jeg mig især ved, at vi allerede på nuværende tidspunkt har betydeligt kortere sagsbehandlingstider, end da undersøgelsen blev foretaget, og at det er et område, vi er yderst opmærksomme på.

Nu også fokus på skole-erhvervssamarbejdet

Gert Jørgensen fortsætter:

– Sorø Kommune har gang i nogle virkelig interessante tiltag inden for skole-virksomhedssamarbejde. Vi arbejder meget målrettet på at styrke overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelser, og når det gælder andelen af unge, som vælger en erhvervsuddannelse, ligger vi over landsgennemsnittet. Herudover har vi en lang række konkrete samarbejder mellem skoler og virksomheder – alt sammen noget, som er vigtigt i et fremtidsperspektiv, både for erhvervslivet og for det enkelte unge menneske, som skal godt i gang med et voksenliv med uddannelse og job.

En del af fremgangen skyldes at Sorø Kommune ligger højt i forhold til de øvrige Sjællandske kommuner i når det handler om at få både langtidsledige og nyledige i arbejde, samtidig har byrådets beslutning om at lempe kravene til garantistillelse i forbindelse med løsning af byggeopgaver for Sorø kommune også bidraget til en højere placering.

Godt gang i udviklingen

Sorø Kommune ligger også pænt i analysen med de kommunale investeringer og byggetilladelser. Og når det gælder udviklingen i antallet af private virksomheder har der været markant fremgang for Sorø Kommune.

– Det ser jeg som et udtryk for, at der generelt set er godt gang i vores kommune. Flere og flere private virksomheder vælger at etablere sig i Sorø Kommune, og det er meget positivt, siger Gert Jørgensen.

[faktaboks]

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed