DIANALUND

Sorø Kommune får lov at låne 34 millioner

Sorø Kommune har netop fået besked fra Økonomi- og Indenrigsministeriet om, at kommunen bevilges lånemulighed på i alt 34 mio. kr. De 30 millioner bevilges som et tiårigt likviditetslån, mens de resterende fire millioner kan lånes til udvikling af den borgernære velfærd i form af konkrete projekter.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

– Det glæder mig meget, at Økonomi- og Indenrigsministeriet har lyttet til vores forespørgsel og vist forståelse for den vanskelige situation, vi er havnet i som følge af tilbagekøbet af gadebelysningen fra SEAS-NVE. I den vanskelige budgetproces, vi befinder os i, er det imidlertid vigtigt, at vi husker, at der er tale om lån. De 30 millioner skal betales tilbage over ti år med godt tre millioner om året.

Falder på et tørt sted

Der er dog ingen tvivl om, at de 34 millioner falder på et tørt sted i forhold til vores likviditet og den igangværende budgetproces, hvor byrådet skal finde balancen mellem indtægter og udgifter.

– I det tekniske budget har vi på forhånd tilført midler for at følge med den demografiske udvikling i kommunen. I forhold til at løse den budgetmæssige udfordring, vi står overfor, så har vi jo som politikere især tre håndtag, vi kan dreje på. Vi kan håbe på statslige tilskuds- og lånemuligheder. Vi kan udskyde planlagte anlægsopgaver, og vi kan prioritere i kommunens serviceniveau. Som bekendt fik vi ikke andel i særtilskudspuljen, men derfor er det så meget desto mere glædeligt, at vi nu får låneadgang på 30 millioner til likviditet. Det letter naturligvis presset på de øvrige håndtag en smule, siger Gert Jørgensen.

Sorø Kommunes budget er i høring. Budgetforslaget indeholder et løft på 32 mio. kr. i 2019 til kommunale serviceudgifter, hvoraf de 10 mio. kr. alene er udgifter forbundet med den demografiske udvikling i antallet af børn og ældre. Det er blandt andet dette budgetløft, som giver den aktuelle budgetmæssige udfordring og gør det nødvendigt at prioritere i de kommunale udgifter.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed