DIANALUND
skoler og erhverv vil gerne samarbejde

Skoler og virksomheder viste stor interesse for samarbejde

Der var megen velvilje og stor interesse for et samarbejde mellem skoleverdenen og virksomhederne efter et møde på ASA-lift.  Sorø VVS. VVS-installatør Lars Jørgensen fortæller:

– Det er meget positivt, at der nu bliver knyttet tættere bånd mellem skolerne og virksomhederne. Det glæder mig også at høre, at den aftale, der er indgået med UU Vestsjælland om uddannelsesvejledning vil sætte mere fokus på os som erhvervsdrivende. Der er der behov for.

Og lars Jørgensen forsæter

– Personligt kunne jeg godt forestille mig at stille mig til rådighed for en skole og tilbyde at holde et oplæg om, hvad det vil sige at arbejde i VVS-branchen og hvor mange karrieremuligheder, der faktisk er, hvis du er faglært. Du kan videreuddanne dig til projektleder, byggeleder eller ingeniør, eller du kan gøre som jeg og blive selvstændig med dit eget firma. Det er faktisk kun dine egne ambitioner, der sætter grænsen, og det tror jeg, der er mange unge som ikke ved.

Læs også: Holbergskolen og lokale virksomheder mødes

En glad formand for Børn og Undervisningsudvalget

Rolf Clausen der er formand for Børn og Undervisningsudvalget i Sorø Kommune udtaler:

– Der var en meget positiv stemning på mødet, og mange gode ideer blev vendt. Især synes jeg, at Stenlille Skoles målsætning om at finde fritidsjob til i alt 44 elever, lyder rigtig spændende. Et fritidsjob kan være en god indgang til det at komme ud i en virksomhed og opleve, hvad det vil sige at have et arbejde. Her kan de unge lære, at deres indsats faktisk betyder noget for arbejdspladsen, og måske kan bane vej for en læreplads på længere sigt. Det er vigtigt at gøre de unge opmærksomme på, at der er andre veje end den boglige. Så jeg glæder mig meget over, at der nu er skabt en rigtig god basis for dialog mellem skoler og virksomheder.

Der vil nu blive arbejdet videre med alle ideerne og forslagene fra mødet. Dette kommer til at foregå i Fagcenter Børn og Familie, som også vil varetage kontaktformidlingen mellem skolerne og de foreløbigt 10 virksomheder der allerede nu var klar til et konkret samarbejde.

 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed