DIANALUND
Lokalarkivet i Dianalund Borgerhus

Nytårsudtalelse fra lokalarkivet

Lederen og de frivillige på Lokalarkivet i Dianalund vil gerne takke for et forrygende år 2019 og ser frem til alt det spændende, der skal ske i 2020.

Lokalarkivet i Dianalund dækker Sorø nordvest-kvarter, den tidligere Dianalund kommune. Vi havde 1431 besøgende i 2019. Det er utrolig flot på baggrund af, at der i vort område bor 7500 mennesker. Det viser at Arkivet har godt fat i sin målgruppe.

I 2019 havde vi to store events og en række små: De store var ” Ih hvor forandret”, der fortalte om udviklingen i vort område siden 1960 og ”Budskabet skal ud” om kommunikationsmidlernes udvikling de sidste 40 år.

Desuden havde vi en række mindre events: ”Det erotiske Dianalund”, ”Grænseforeningen i 70 år” og ”Hvad skal huskes fra 2019”. Lokalarkivet var desuden med ved andre begivenheder: ”Kulturnatten”, ”Historiske dage – ud af skolen, ind i historien” og Grundlovsfesten.

Lokalarkivet har samarbejdet med en række museer og institutioner i årets løb, som vi har været meget glade for: Radiomuseet i Ringsted, Charlottenborg kunstmuseum og lokale museer og institutioner.

Adskillige enkeltpersoner har endvidere lånt eller foræret os effekter til vore samlinger og udstillinger. Også det er vi rigtig glade for. I alt har vi fået 82 donationer til vore samlinger.

Mange har endvidere stillet sig til rådighed som foredragsholdere ved vore godt besøgte fyraftensmøder. Det er vi meget taknemmelige for. Vi har også modtaget 7000 kr. fra Veluxfonden.

I 2020 har lokalarkivet planlagt følgende:

I løbet af året vil vi forsøge at starte et erindringsværksted op. Det vil vi vende tilbage til.

Mvh
Jørgen Mogensen
arkivleder

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed