DIANALUND
PigeLiv for piger mellem 14 og 18 med personlige udfordringer

Tilbud til piger mellem 14 og 18 med personlige udfordringer

Et nyt samarbejde mellem Sorø kommune og de praktiserende læger skal hjælpe unge piger mellem 14 og 18 år, der går med personlige udfordringer. Dette kan handle om selvværd, relationer til venner og familie eller forventninger til sig selv eller fra andre.

Hvad er tilbuddet PigeLiv

Tilbuddet er for unge piger mellem 14 og 18 år i Sorø Kommune, der føler sig ensomme, har lavt selvværd og føler, at de ikke kan leve op til de krav, de selv og andre sætter.
Tilbuddet forløber over 10 uger med en ugentlig mødegang á 1,5 – 2 timer.
Tilbuddet starter den 27. februar og vil blive afholdt på Rådhusvej 17, 1. sal i Sorø By.
For tilmelding og yderligere information kontakt Pia Knudsen, konsulent i Sundhedscentret i Sorø Kommune på tlf. 57 87 71 63 eller 21 55 61 17 eller på mail: sundhedskonsulenter@soroe.dk

Læs mere:
Facebookgruppen (PigeLiv Sorø)

Tilbuddet vil forsøge at hjælpe piger der lever et ellers stille men presset og svært liv. Pigerne kan mødes ugentligt i trygge rammer med andre der har de samme udfordringer. Hermed skabes en tryg base, hvor det er i orden at tale om sine problemer. Det handler om at opnå større selvværd og få skabt et netværk.
Mødes en gang ugentligt

Igennem mindfullness og samtaler omkring bordet, vil disse unge få muligheden for at lærer flere sider af sig selv bedre at kende. Tilbuddet er i første omgang udelukkende rettet mod piger. I Danmark er antallet af piger, der ofte eller meget ofte føler sig stressede og nervøse, steget fra med 26 procent fra 2010-2015. Det viser en rapport fra Vidensråd og Forebyggelse.

Line Gisselmann praktiserende læge og formand for praktiserende læger i Sorø Kommune udtaler:

“Jeg tror, der sidder mange piger i hver klasse, der vil have glæde af tilbuddet. Det gælder også dygtige og ellers velfungerende piger, der simpelthen mister fodfæstet. Jeg kan forstå på de piger, jeg møder, at man skal kunne mange ting som teenager i dag. Man skal f eks. være god i skolen, være en god veninde, se lækker ud og følge med på de sociale medier. Det lægger et pres på pigerne, og de bliver isolerede og triste. Med det nye tilbud kan pigerne “fanges” tidligt i forløbet og få hjælp til at bygge selvtillid op og få højere selvværd. De kan hjælpe hinanden og finder ud af, at de ikke er alene.”

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed