DIANALUND

Nyt beredskabssamarbejde rykker nærmere

Sorø Kommune glæder sig over, at byrådet i Slagelse Kommune har imødekommet Sorø Kommunes henvendelse om et ønske om et fremtidigt beredskabssamarbejde med Slagelse Brand og Redning.

Sorø Kommunes byråd besluttede i december at træde ud af Vestsjællands Brandvæsen og i stedet afsøge muligheden for et fremtidigt samarbejde med Slagelse Brand og Redning. I går godkendte Slagelse Kommune så Sorø Kommunes ansøgning om samarbejde. 

Borgmester Gert Jørgensen fra Sorø Kommune glæder sig over, at det nye samarbejde rykker nærmere.

– Det glæder mig meget, at Slagelse Kommune har sagt ja til at samarbejde med os. Vi forventer, at samarbejdet med Slagelse Brand og Redning vil give os et mere robust brandvæsen med en bedre økonomisk gennemsigtighed, siger han.   

Det nye samarbejde træder i kraft 1. januar 2021. Resten af 2020 vil Sorø Kommune fortsat være en del af Vestsjællands Brandvæsen.

Mere indflydelse

I det nye samarbejde med Slagelse Brand og Redning får Sorø Kommune sin egen selvstændige beredskabskommission og får dermed større indflydelse på beredskabets opgaver.

– Jeg er overbevist om, at både borgere og erhvervsliv kan se frem til det nye samarbejde, siger Gert Jørgensen, som også forventer at samarbejdet med Slagelse Brand og Redning vil blive modtaget positivt af brandmændene i Sorø Kommune. 

Enigt byråd bag beslutningen

Borgmester John Dyrby Paulsen fra Slagelse Kommune glæder sig også over, at et enigt byråd ser gode perspektiver i et kommende samarbejde på beredskabsområdet med Sorø Kommune.

– Det nye samarbejde giver os mere fleksibilitet, og er i god forlængelse af det samarbejde, som vi allerede har med Sorø om beredskabet på eksempelvis Storebæltsforbindelsen. Derfor ser jeg meget frem til at udvide samarbejdet, siger borgmester John Dyrby Paulsen.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed