DIANALUND

Nu får lærlinge og elever lov til at sætte retningen for lærlingenetværket i Sorø

– Det er super fedt, at vi sådan får lov til at have noget at skulle have sagt. Jeg tror helt sikkert, det gør, at vi får et større ejerskab og nok også, at flere vil synes, at det er fedt at komme til arrangementerne. Vi har alligevel nok en lidt bedre fornemmelse for, hvad der kunne være sjovt at lave.

Sådan lyder det fra Bjørn Christensen, elev i Hørkram, som sidste uge var én ud af fem lærlinge og elever, der var med til at planlægge hyggearrangementer og andre sociale initiativer i Sorø Lærlingenetværk for 2019. Ølsmagning, Grill og vejrtrækningsøvelser er blot nogle af de ting, der har været på programmet for netværkets arrangementer i 2018. Nu håber Sorø Erhverv og netværkets styregruppe, der består af otte Sorø virksomheder, at endnu flere lærlinge og elever vil få øjnene op for netværket.

Fællesskabsfølelse på tværs af fag og arbejdsgiver

Tanken bag netværket, som blev dannet sidste år, er at skabe større sammenhold blandt lærlinge og elever. Peter Hansen, Smedemester i Poul W. Jensen fortæller

– Vi kunne jo rigtig godt tænke os at styrke den positive historie om det at tage en håndværksuddannelse. Der ligger mange efteruddannelsesmuligheder inden for håndværkerfagene og ligeledes mange gode jobtilbud. Derfor betyder det også meget for os mestre, at vi kan være med til at prøve at gøre det mere attraktivt at blive lærling eller elev. En af måderne er ved at styrke fællesskabet og lave noget de unge kan mødes om, så de skaber kontakter på tværs af fagene.

Arrangementerne for 2019 er stadig i støbeskeen. Interesserede virksomheder er velkomne til at kontakte Laila Bregner Carlsen fra Sorø Erhverv på telefon 57 87 60 35 eller lbc@soroe.dk for at høre mere eller få besked om næste arrangement.

Fakta:

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed