DIANALUND
Netværksmøde for E-DURs medlemmer

Netværksmøde i E-DUR med erhvervsadvokat og mjød-smagning

Netværksmødet indledtes med at præsenterer den nye vision for E-DUR:

Visionen er et fællesskab hvor de lokale erhvervsdrivende, gennem relationer og samlede kræfter, bidrager til at udvikle og sikre at Dianalund forbliver attraktiv for både private og erhverv. Missionen er at udvikle og synliggøre Dianalunds kvaliteter samt udvise reel styrke og sammenhold.

Oplæg om juridiske fokusområder

Jens Iversen fra Advodan i SlagelseAdvokat Jens Iversen fra Advodan i Slagelse var inviteret til at fortælle om juridiske fokusområder for en erhvervsdrivende. Han indledte med at fortælle lidt om de forskellige selskabstyper der findes fra enkeltmands over iværksætter til ApS og A/S. Jens kom ind på en historie fra det virkelige liv om en ung mand der ville starte egen virksomhed som beslagsmed. Manden havde selv forestillet sig at starte ud med en iværksætter virksomhed. Hertil havde Jens Iversen indvendt og anbefalet at starte et ApS. Der opnås større respekt for virksomheden, både fra virksomhedsejeren og omverdenen. Virksomhedsøkonomi og privat økonomi bliver helt adskilt, samtidig er regnskabet for virksomheden offentligt tilgængeligt, hvilket igen forpligter.

Analyser din virksomhed, og husk forsikringer

Oplægget fortsætter med en anbefaling af at der foretages en SWOT analyse af ens virksomhed. Det betyder at man kigger på, hvad ens stærke og svage sidder er, samt hvilke muligheder og trusler man står overfor. Dette er med til at give et rigtig godt billede af ens virksomhed. Hvis man er flere om at drive virksomheden er det en god ide at få skrevet en ejer aftale. På den måde kan man skilles i mindelighed, hvis der skulle opstå uenigheder. Det er samtidig vigtigt at få tegnet forsikring, specielt i forhold til uheld, sygdom eller dødsfald. Hvis man vil være god ved sine efterladte skal man skrive testamente, igen så der ikke er tvivl om hvad der tilfalder hvem, det særligt vigtigt hvis man ikke er gift.

Jens Iversen slutter af med at grunden til man bør gøre sig disse overvejelser, handler om at have det godt nede i maven.

Mjød smagning fra Petersen & sønner

Jørgen Petersen fortæller om MjødEfter oplægget kom Jørgen Petersen fra Mjød-bryggeriet Petersen & Sønner, og præsenterede deres foreløbigt fire forskellige Mjød bryg. Han fortalte om at mjød er brygget på honning, og det tager et helt år, at fremstille en brygning. Mjød menes at være den ældste form for alkohol, og har sandsynligvis været udbredt over det meste af verden. Så det er en stereotyp opfattelse, at mjød kun var noget vikingerne drak af bøffelhorn inden de drog på plyndringstogter.  Bryggeriet er kommet rigtig godt fra start. De har nemlig vundet intet mindre end 3 bronze, 2 sølv og en guldmedalje til diverse store mjød konkurrencer i USA og Europa. Deres fire varianter af mjød er krydret meget individuelt, og det kunne tydeligt smages. F.eks. var den ene af dem krydret med blandt andet præcis 30 sorte peberkorn til et helt egetræsfad. Mere skal der ikke til at give det en lidt skarp kant.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed