DIANALUND

Det klinger af fællesskab – musikterapi udvikler kognitivt

Koret og STOMP holdet fra Rehabiliterings og Udviklingscentret, RUF, optræder flere gange op til jul fx i Filadelfia Kirke fredag 22. december kl.10-11.

Bag musikken ligger mange timers træning og terapi.
– Det handler om udvikling af den kognitive opmærksomhed. Vi træner sprog, rytme og forståelse for instruktioner. Det sidder samme sted i hjernen, forklarer korleder og souschef i RUF, Linda

Tromme og snakke samtidig

– Vi træner hele hjernen med musikken. Det sker trin for trin. Når man kan tromme, så er næste trin at kunne snakke samtidigt, så det sker automatisk. Hænderne skal bruges på kryds og tværs, det kræver koordination og koncentration at holde rytmen. Deltagerne indordner sig under et fællesskab, Rammerne er sat, så de kan være i det. 20 sangere synger i koret, og 8 – 10 deltager i STOMP. Unge og voksne med erhvervet hjerneskade, epilepsi, udviklingshæmning og autisme.

Undervisningen i kor giver plads til alle på den time, som det varer. Pernille Højsgaard stiller sig frem og synger fint. Alle klapper, og hun tager imod bifaldet.

Pernille og Linda

Pernille og Linda

Lang proces

Linda Vilhelmsen forklarer, at det har været en lang proces.
– Det kræver mod at stille sig frem. Det turde Pernille ikke i starten, og slet ikke at synge solo. Men nu har hun selvtillid og kan præsentere sangen og sig selv.

Alle deltagerne får lov at vælge et stykke musik. Beatles og årstidssange er favoritter. Nogle siger lyde på de rigtige tidspunkter og er dermed inkluderet i fællesskabet om musikken og sangen.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed