DIANALUND

Halv million til forskning i ungdomsliv med epilepsi

Professionshøjskolen Absalon og Specialrådgivning med Epilepsi, Filadelfia har modtaget 519.700, kr. til et forskningsprojekt om ungdomslivet. 

Det er Epilepsiforeningens forskningsfond Inge Berthelsens Legat, der har givet midlerne til projektet, som skal finde metoder til at styrke unges mestring af de vanskeligheder, som epilepsi kan give. 

Det nye forskningsprojekt skal undersøge og komme frem til relevante redskaber, som kan hjælpe de unge godt på vej til voksenlivet. 

– Vi er meget glade og taknemmelige for at modtage midler fra Inge Berthelsens Legat. Det er vores håb, at vi med projektet vil skabe viden og udvikle redskaber, så flere unge med epilepsi får adgang til uddannelse og job, siger Charlotte Rosenberg, lektor og projektleder fra Professionshøjskolen Absalon og Laila Dahl, leder af Specialrådgivning om Epilepsi på Filadelfia. 

Undersøgelse fra 2016 med professor Poul Jennum i spidsen viser, at unge med epilepsi er langt mindre i uddannelse eller job sammenlignet med andre unge. Unge med epilepsi er også i højere grad single og bruger flere sundhedsydelser. 

Manglende viden og redskaber kan have stor betydning for, hvordan den unge møder og bliver mødt af de krav, som stilles til at leve et normalt ungdomsliv med uddannelse, job, fester og fritidsliv. Det kan gøre det vanskeligt for dem at vælge og fastholde en uddannelse, få job og flytte hjemmefra. 

Projektet vil arbejde med begrebet recovery, fordi der er fokus på, hvordan de unge kommer sig efter at de er blevet syge. På Professionshøjskolen Absalon og Specialrådgivning om Epilepsi vil man derfor arbejde på at udvikle nye redskaber, som de professionelle kan bruge til at støtte de unges evner til at komme sig. Den nye viden skal deles med professionelle medarbejdere, der arbejder med de unge. 

Forskningsprojektet vil omfatte unge af begge køn i alderen 15-25 år, som er blevet diagnosticeret for minimum to år siden, så de allerede har gjort sig erfaringer med livet med epilepsi. 

Det forventes afsluttet december 2022. 

FAKTA 

55.000 mennesker har epilepsi i Danmark. 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed