DIANALUND

Filadelfias børneafdelingen holdt luciadag

Epilepsihospitalets børneafdelingen holdt i dag Luciadag. Børnene gik luciaoptog fra morgenstunden. Senere dansede medarbejdere og børn om juletræet og spiste risengrød. Hospitalsklovnene var med til festen, og stod for dansen om juletræet. Hospitalsklovnen Zippo delte gaver og slikposer ud til de 26 børn der deltog, efter risengrøden var spist op.

En af de indlagte, Agnes på seks år er hele december på Epilepsihospitalet Filadelfia. En anderledes jul, hvor familien er splittet, og julepynt og julekalender er flyttet fra familiens hus til hospitalsstuen.

– Det betyder så meget som mor, at Agnes ser det gode i indlæggelsen. Jeg kan se, at Agnes bliver tryg, når hospitalsklovnene er der. Det er genkendeligt for hende, og vi undgår, at hun er bange og utryg til undersøgelserne, fortæller Stine Ingeborg Hansen.

Agnes er klar til luciaoptoget

Som noget helt særligt i år, deler Filadelfia julegaver ud til skolens og hospitalets børn. Pengene til gaverne kommer fra 16-årige Maria Rasmussen, som i september holdt et ridestævne til fordel for Filadelfias børneafdeling.

– Det er dejligt her op til jul at kunne muntre børnene op. Det er aldrig sjovt at være på et hospital, men når vi holder Luciadag, så skal smilene nok komme frem, lover konstitueret ledende sygeplejerske Søren Astrup Juul.

Epilepsihospitalet holder lukket den 24. december, så Agnes og familien med far, mor og storesøster holder juleaften hjemme.

Pædagogerne Dorte Sørensen og Helene Lydorph havde arrangeret Luciadagen.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed