DIANALUND

Filadelfia donerer træningsudstyr

 Man skal hjælpe, hvor man kan, synes de på Brommeparken, som er et af Filadelfias døgn- og dagtilbud 

– I en tid, hvor det er vigtigt at medtænke genanvendelighed og knaphed på ressource er det naturligt at tilgodese andre mennesker, når vi selv har overflod, siger Linda Fischer, institutionsleder på Brommeparken. 

Linda Fischer, institutionsleder på Brommeparken

Døgn- og dagtilbuddet lå inde med genoptræningsudstyr, der ikke længere levede op til det niveau, beboerne har brug for. Institutionen er til mennesker med epilepsi og hjerneskader. I stedet for at smide træningsudstyret ud eller stille det på loftet for at samle støv, tænkte Brommeparken på alternative løsninger. 

– Vi tænkte, at når et land som eksempelvis Ukraine står i en situation, hvor der ikke findes det mest basale udstyr, så kan vore brugte udstyr måske bruges, fortæller institutionsleder Linda Fischer. 

Der var ikke langt fra tanke til handling

– Jeg kontaktede den humanitære hjælpeorganisation Global Medical Aid for at høre om det udstyr, vi ikke længere selv kan bruge, kan gøre gavn andre steder. Det kunne det bestemt, så få dage efter kom der en bil og afhentede udstyret. 

– Det giver en helt speciel følelse i hjertet, når man tænker på, at det udstyr vi ikke selv kan bruge i nær fremtid, måske kan hjælpe en såret soldat i sin genoptræning, siger Linda Fischer. 

Træningsudstyret, som blev doneret, hjælper med at styrke og træne balance og gangfunktionen. 

Global Medical Aid er en humanitær organisation, der indsamler brugbart medicin og hospitalsudstyr til fordel for lande, som har brug for det. Det kan fx være tredje verdens lande, men også Ukraine. 

Tekst og foto: Lene Løvschall

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed