DIANALUND
Karl F Petersens gamle butik bliver til Det Go'e Hjørne

Det go’e hjørne i Karl F. Petersens gamle butik

Smørrebrødsbutikken ”Det go’e hjørne” på hjørnet af Dr. Sells Vej og Sømosevej i Dianalund er lige åbnet. De fleste lidt ældre mennesker husker stedet som Karl F. Petersens manufakturhandel.

Selve huset er fra 1948. Boghandler Rasmus Nielsen, der havde forretning og bolig på Stationsvej, overtalte Emil Knudsens enke til at sælge sig den grund med æbletræer, hun ejede her. Emil Knudsen var elinstallatør og frihedskæmper og som sådan døde han i tysk fangenskab i februar 1945, hvorefter enken ønskede at flytte væk fra byen. Derfor kunne Rasmus Nielsen købe grunden. Han byggede det hus, der står der endnu, til sin datter og svigersøn. Huset indeholdt 3 forretninger i stueetagen og to lejligheder på første sal. De to forretninger, der lå i hvert sin ende, var spejlvendt af hinanden. I øst enden drev svigersønnen boghandel, mens hans bror, Karl F. Petersen fik vestenden. I midten havde Banken for Sorø og omegn til huse.

Boghandleren, Egon Petersen, døde i 1963 og forretningen blev overtaget af boghandler Mogens Jensen, der i 1969 byggede den forretning, hvor nu Diana Radio har til huse. Senere flyttede han ned i Dianalundcentret, hvor boghandlen stadig ligger.

Banken for Sorø og omegn blev til Privatbanken, der blev til Unibank, der nu hedder Nordea. Den flyttede også ned i centret i den bygning, der nu rummer et fitnesscenter. Karl F. Petersen blev boende. Butikken, der var hypermoderne i 1948, ændrede ikke udseende før Karl F. Petersen døde i 2006. De første år kunne der være kø ved butikken, for Karl F. Petersen førte de sidste moder i dametøj.

I 2007 åbnede børnetøjsbutikken Hannibal i Karl F. Petersens lokaler, senere kom der en blomsterbutik og senere overtog Ungdomsskolen lokalerne. Boghandlen og banken blev overtaget af Poul Tams ejendomshandel i 1988.

Karl F. Petersens bil, en Volvo, medvirkede i Tv-serien Krøniken, hvor direktøren for radiofabrikken Bella kørte rundt i den.

Skrevet af Jørgen Mogensen
Arkivleder

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed