DIANALUND
Blå flag i Sorø Kommune

Der bliver hejst blå flag i Sorø kommune

Ingen havkyst

I Sorø Kommune er der ingen havkyst. Til gengæld er der andre gode bademuligheder rundt om i kommunen, hvis man skulle få lyst til at hoppe en tur i vandet.

I Ruds Vedby blev badesæsonen skudt i gang den 19. maj, hvor Ruds Vedby Friluftsbad havde første åbningsdag i år. Det lune og solrige vejr i pinsedagene, gav forrygende forudsætninger for en god start på badesæsonen, og mange gæster benyttede sig af muligheden for at blive kølet af i varmen. Henover pinsen lagde flere end 200 et visit forbi Friluftsbadet hvor de havde mulighed for at nyde solens stråler i de grønne og rolige omgivelser.

Højre vandtemperatur i børnebassinet

Sorø Kommune har forinden åbningen gennemført nogle tekniske ændringer, således at temperaturen i børnebassinet nu er den samme som i voksenbassinet. Før var temperaturen i børnebassinet 2-3 grader koldere.

I Friluftsbadet bliver vandet i de to bassiner renset biologisk og man er derfor fri for at tilsætte klor i vandet. Der bliver taget vandprøver på ugebasis og de første to prøver blev taget i ugerne op til åbning. Begge vandprøver var uden anmærkninger og badevandskvaliteten er helt i top.

Parnas og Tystrup sø

Foruden en tur i Friluftsbadet, har man i Sorø Kommune også mulighed for at hoppe i bølgerne og tage sig en svømmetur i Sorø Sø ved Parnas eller ved Skjolden og i Tystrup Sø ved Frederikskilde.

Sorø Kommune har alle tre steder fået tildelt Blå Flag, som markerer at badestedet har gode badefaciliteter (toiletter, redningskrans m.m.) og at vandet er af høj hygiejnisk kvalitet. I løbet af sommeren tager Sorø Kommune løbende vandprøver for at holde øje med vandkvaliteten.

Der er også en lang række Blå Flag aktiviteter. Man kan f.eks. tage på fisketur i Møllesøen, eller man kan hive kikkerten frem fra gemmerne og tage med på fuglesafari ved Tystrup Sø. På Sorø Kommunes hjemmeside finder du mere information om de mange Blå Flag aktiviteter. Deltagelse i aktiviteterne er selvfølgelig  gratis.

Ruds Vedby Friluftsbad

·         Friluftsbadet har to bassiner – et 25 m svømmebassin og et børnebassin med sandstrand

·         Badevandstemperaturen er omkring 23-24 grader

·         En enkelt entrébillet koster 25 kr. Et 10-turskort koster 200 kr.

·         Åbningstiderne er mandag til fredag kl. 14.30 – 17.00. Lørdag og søndag kl. 13.00 – 17.00

I skolernes sommerferie er der åbent alle ugens dage fra kl. 13.00 – 17.00.

Blå Flag

·         Blå Flag kampagnen er en international kvalitetsordning som i Danmark varetages af Friluftsrådet

·         Blå Flag vil være hejst i perioden fra den 1. juni til den 1. september

·         De seneste badevandsresultater findes på Sorø Kommunes hjemmeside

Kontakt vedrørende Ruds Vedby Friluftbad

Søren Borup Jensen
sboj@soroe.dk
Tlf. 24 41 51 72

Kontakt vedrørende Blå Flag

Christian Holt
chho@soroe.dk
tlf. 57 87 63 57

 

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed