DIANALUND

Daginstitutionen Ventemøllegården i Dianalund har fået en makeover

Skabt i et frugtbart samarbejde mellem håndværkselever, børnehavebørn og designere.

Der er noget meget tilfredsstillende ved at være med til at forme sine egne omgivelser – uanset om man er fire år eller voksen. Nu sker det så ovenikøbet i samspil med dygtige håndværkselever og professionelle designere.

Det er erfaringerne fra daginstitutionen Ventemøllegården i Dianalund. Daginstitutionen har samarbejdet med designfirmaet Friis & Clemme og med ZBC (Zealand Business College) om at puste nyt liv i daginstitutionens lokaler.

Det er der kommet tre flotte nye lokaler ud af, med masser af indbyggede sanse-, lege- og læringsmuligheder. Men lokalerne er ikke det eneste resultat af samarbejdet.

Håndværk hitter

Undervejs i projektet har børnene nemlig fået mulighed for at smage på en række håndværksfag i samarbejde med kyndig vejledning fra elever fra ZBC. Børnene har været ”maler for en dag”, ”tømrer for en dag” og ”elektriker for en dag” og har dermed gjort sig nogle tidlige erfaringer med håndværk. Og det er værdifuldt – ikke bare for børnene, men også for samfundet. Tal fra Dansk Industri viser nemlig, at Danmark kan komme til at mangle op mod 44.000 faglærte i 2025, hvis ikke flere unge vælger en erhvervsuddannelse.

Lars Damgaard, formand for Børn og Uddannelsesudvalget i Sorø Kommune, glæder sig over det nye projekt:

–I Sorø Kommune arbejder vi på mange fronter med at styrke de unges uddannelsesvalg og med at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne. Jeg synes, det er spændende, at man her tager fat allerede i børnehaven og giver børnene et indblik i, hvad det vil sige at være maler, tømrer eller elektriker. At vi så samtidig får indrettet nogle flotte, nye lokaler, det er bare et ekstra plus.

Både børn og forældre har taget godt i mod projektet, fortæller Britta Huntley, som er idéskaberen bag projektet og leder af Område Nord i Sorø Kommune fortæller at

– Både børn og forældre har fulgt projektet med stor interesse. Det har været et kæmpe hit at arbejde sammen med de unge mennesker fra ZBC, og der er ingen tvivl om, at børnene har fået nogle oplevelser med håndværksfag, som ligger ud over, hvad de ellers prøver kræfter med i børnehaven.

Unik chance

Michael Bang Dyrehave, uddannelseschef på ZBC, siger:

– Vi er meget glade for, at vi blev inviteret med i projektet. Det har været en spændende chance for at komme i kontakt med fremtidens unge og møde dem allerede i børnehaven. For vores elever har det været en fantastisk mulighed for virkelig at gøre en forskel med deres faglighed.

Fakta

Projektet er et samarbejde mellem daginstitutionen Ventemøllegården i Område Nord i Sorø Kommune, designvirksomheden Friis & Clemme og uddannelsesinstitutionen ZBC.

Projektets formål er at skabe kendskab til erhvervsuddannelserne hos børnehavebørn og deres forældre samt at etablere gode og inspirerende læringsmiljøer til gavn for børnenes trivsel, udvikling, leg og læring.

I projektet har børnene stiftet bekendtskab med forskellige håndværksfag, som maler-, tømrer- og elektrikerfaget.

Designvirksomheden Friis & Clemme har stået for design og planlægning.

Elever fra ZBC har malet, bygget og indrettet de nye læringsmiljøer i daginstitutionen.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed