DIANALUND

Brommeparken får ny petanquebane

Brommeparken får ny petanquebane som bliver startskuddet til en profil med natur og udeliv. Det betyder, at natur og udeliv kommer i højsædet som en
integereret del af hverdagslivet for beboere og brugere af Brommeparken. Naturen bliver deres nye træningspartner.

[faktaboks]

Lokale borgere inviteres til et spil

For mennesker med hjerneskader har bevægelse i naturen en god effekt på hjerne og fysik. Petanquebanen er på mange måder en god mulighed for at komme ud i naturen, være social og bruge sine kræfter, forklarer forstander for Brommeparken Gitte Kjær. Petanque er både et  socialt spil, og det kan spilles det meste af året. Mange af beboerne har svært ved at forlade Brommeparken, derfor åbner institutionen dørene og inviterer lokale borgere til et spil. Korsør Petanque har sagt ja tak til at komme fast en gang om måneden.
Naturen spiller også ind andre steder i Brommeparken. En sansehave er ved at tage form. Der er plantet krydderurter, tomater, chili og peberfrugter i høje plantekummmer – lige til at dufte, se og smage på. Beboerne er selv med til at passe haven, og så kan krydderierne give ekstra smag til frokosten og aftensmaden.

Gitte Kjær, Forstander i Brommeparken

Gitte Kjær, Forstander i Brommeparken

Naturen styrker et aktivt hverdagsliv

Foruden sansehave har Brommeparken også brombærbuske, blomme- og æbletræer, som er med til at give appetit på livet, Vi skal ikke være selvforsynende. Det handler om pædagogiske aktiviteter sammen med beboerne. Naturen styrker os i at give beboerne et aktivt hverdagsliv, der kan være med til at nedbryde de institutionelle rammer, forklarer Gitte Kjær. Parkens og skovens dyr omkring Brommeparken er også en del af hverdagens naturoplevelser. Derudover græsser Brommeparkens ged fredeligt i haven, som beboerne også er med til at passe og pleje.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed