DIANALUND
Bedemand Haack

Bedemand Haack

Jørgen Haack blev bedemand lidt ved en tilfældighed, Jørgen havde et godt job på Filadelfia som overgartner. Under en samtale med en bedemand i i forbindelse med en begravelse i Filadelfias Kirke, kom snakken ind på om Jørgen kunne tænke sig at hjælpe til i weekenderne som bedemand. Kort herefter skulle Filadelfia foretage nedskæringer i personalet, så Jørgen så dette som en oplagt mulighed for at skifte branche og blive bedemand på fuld tid efter han i nogen tid havde hjulpet i weekenderne. Efter otte år som ansat bedemand, tog Jørgen uddannelsen som Exam. Bedemand, for herefter at starte egen virksomhed i oktober 2015.

Der er i Danmark intet lovkrav til uddannelse i forbindelse med, at kunne starte egen bedemandsforretning, dvs. der kræves ingen form for autorisation for at kunne kalde sig bedemand. Inden Jørgen startede sin egen bedemandsforretning, var det vigtigt for ham at han var klædt bedst muligt på, og tog derfor uddannelsen som Exam. Bedemand. Der er i Danmark to muligheder for at tage en uddannelse til bedemand. Den ene er udbudt af brancheforeningen Danske Bedemænd og tager et år inklusiv praktik, den anden udbydes af begravelsesforretningen DanskeBegravelser.

Samtalerne holdes oftest i hjemmet

For Jørgen handler bedemandsfaget om at de pårørende til afdøde, får en så nænsom, tryg og professionel oplevelse i forbindelse med planlægning af begravelse eller  bisættelse. Jørgen har forretning i Dianalund, Kalundborg og Sorø men afholder som oftest samtaler med de pårørende i hjemmet, da mange ønsker dette. Som bedemand kan Jørgen forestå alt det praktiske hvis det er det de pårørende ønsker, eller de praktiske ting der skal foregå, kan laves i samarbejde med de pårørende. Dvs. at i mange tilfælde er det bedemanden der varetager opgaver omkring bestiling af blomster, kaffebord og sten, samt tager sig af alt det nødvendige papirarbejde. Jørgen sætter en stor ære i at kiste og blomster tager sig smukt ud i kirken/kapellet og dagen forløber helt som ønsket.

Bedemand Jørgen Haack ønsker at benytte lokale leverandører til begravelserne og bisættelserne, derfor har han et samarbejde med J Aa Bomster i Dianalund og bruger med mindre andet ønskes Jyderup Stenhuggeri til at lave gravsten. Alle kister kommer fra Fuglebjerg Kistefabrik, i dag er det muligt at få kister i mange forskellige udformninger, materialer og farver, dvs. kisten kan leveres efter helt efter specielle ønsker. På hjemmesiden www.bedemand-haack.dk gøres der meget ud af oplyse alle priser på de ydelser og services Jørgen tilbyder, således det er nemt for pårørende at orientere sig inden de ringer.

[faktaboks]

Bedemand Haack syntes det er vigtigt som erhvervsdrivende at støtte op om det lokale foreningsliv, særligt i Dianalund hvor han bor og har boet i mange år. Jørgen Haack støtter blandt andet den lokale håndboldklub DTH  og senest støttede han op om Showkampen mellem Brøndby Oldstars og Dianalund Oldboys som var støttearrangement til den kommende kunstgræsbane i Dianalund Fodboldklub.

Mange ser måske bedemandsfaget som et trist erhverv, men Jørgen glædes over at kunne hjælpe til med, at afdøde for en ærefuld afsked og han sætter en stor ære i at være medfølende og omsorgsfuld over for de pårørende til afdøde, så det bliver en god oplevelse. Det eneste der er sikkert her i livet, er at vi alle skal herfra.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed