DIANALUND
Islams Kvinder - Et foredrag af Jutta Bojsen-Møller

“Islams kvinder” et foredrag af Jutta Bøjsen Møller

11. januar 2017 kl. 19:30 - 21:00

Tersløse Sognegård

Holbergsvej 82
4293 Dianalund

Find vej

Arrangør

Dianalund Kirker

Kategori

Foredrag

Jutta Bojsen-MøllerJutta Bojsen-Møller holder fredrag i Tersløse Sognegård om Islams kvinder oplevet gennem etnografen Henny Harald Hansen. Hun er en af de få som er kommet ind bag islams slør. Hun har i flere perioder levet i den lukkede kvindeverden i irakisk Kurdistan, i Iran og på Bahrein. Det har hun skrevet om i populære rejsebøger og i videnskabelige afhandlinger, som fokuserer på kvindernes dragter.

Islams kvinder oplevet gennem interviews

Jutta lærte Henny at kende i slutningen af 8oerne, da Jutta interviewede Henny til Danmarks Radio. Henny fortalte levende om sit liv, og foredragsholderen blev stærkt fascineret af denne vitale kvinde, som på det tidspunkt var knap 90 år. Dette møde danner udgangspunkt for foredragrt, hvor der bliver gået i dybden med Henny Harald Hansens liv blandt de muslimske kvinder. Det bliver også en fortælling om en stærk kvindeskikkelse, som har levet med i hele dette århundredes kolossale omvæltninger, og som selv har foretaget nogle spring på tidspunkter, hvor vi andre tænker mere på pensionen.

Kvindens stilling i følge Koranen

Samtidig handler foredraget om islam og om kvindens stilling i følge Koranen, og som det praktiseres i forskellige muslimske lande. Der vil også blive mulighed for at diskutere de muslimske indvandreres situation her i Danmark. Her vil især mødet mellem en traditionsbundet og stærk familieorienteret kultur og vores vestlige, individorienterede kultur blive vendt.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed

Grupperne i Dianalund UdviklingsRåd