DIANALUND

Ingrid Lisby Schmidt: Skriften på væggen

13. februar 2019 kl. 19:30 - 21:30

Tersløse Sognegård

Holbergsvej 82
4293 Dianalund

Find vej

Arrangør

Dianalund Kirker

Kategori

Foredrag

Ingrid Lisby Schmidt er sognepræst ved Treenighedskirken i Esbjerg og har gennem mange år interesseret sig for de håndbroderede skriftsteder, som har hængt i mange danske hjem.

Ingrid har skrevet en kulturhistorisk bog: Troens ord, som hun vil tage udgangspunkt i, når hun fortæller sin historie om tilblivelsen af de små og smukke kunsthåndværk.

De indrammede broderede skriftsteder fortæller en historie om Bibelens betydning i den brede befolkning. Man har valgt ord fa Bibelen eller salmebogen og gjort dem til sine egne livsord eller mottoer ved at få dem påtegnet, brodere dem og hænge dem op.

Troens Ord

Ingrid Lisby Schmidts bog Troens Ord (Poul Kristensens forlag 2011) er en kirke- og kulturhistorisk analyse af fænomenet med de broderede skriftsteder. Hvordan kan det være, at ordene flyttede sig fra bogen til væggen? Hvordan valgte man, hvilke skriftord der skulle udvælges og broderes? Hvad fortæller det om tro og fromhed og tilegnelse?

Ud fra sin samling af disse billeder og bogen om emnet vil Ingrid fortælle om billederne.

Det sker med et udblik til en anden side, nemlig bogen Himmelglans i Øje (forlaget Eksistensen 2016), hvor Ingrid Lisby Schmidt og Jette Dahl har lavet en billedbog med de folkelige Jesusbilleder fra samme periode som førstnævnte bog.

Begge typer billeder har hængt i de samme hjem, og været med til at gøre bibelhistorien levende.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed

Grupperne i Dianalund UdviklingsRåd