DIANALUND

Holbergkomedie opført af Holbæk Dramatiske Klub

17. juni 2018 kl. 15:30 - 18:30

Tersløsegaard

Holbergsvej 101
4293 Dianalund

Find vej

Pris 100 Kr.

Arrangør

Tersløsegård

Kategori

Skuespil

Der venter kostelig komedie i Holberghaven, når Barselsstuen opføres. Den er blandt Holbergs første komedier, skrevet i 1723 og stadigen af de mest populære med sin varmt godhjertede satire over den gamle indbildte hanrej Cortifz og hans kloge unge hustru Engelke. Handlingen har et komisk skær af frivolitet over sig. Samtidig spilles på hele registret i skildringen af omgangen mellem kvinder og mænd – medlidenhed, forfærdelse, latter og intriger. Typisk for Holberg er det den blot syttenårige fødende kvinde, der viser sig overlegen i takt og forstand.

barselsstuen

Foto: Scene fra Barselsstuen, her i HolbergTeatrets version, der blev opført i Sorø Akademihave i 2016 med. Megan McCluskey og Hans Peder Christensen som Engelke og Corfitz.

Komedien opføres af Holbæk Dramatiske Klub, som har lang erfaring med Holbergs komedier. Allerede i 1960 satte teatergruppen den første komedie (det var Den Vægelsindede) på repertoiret, og siden har de spillet Holberg et utal af gange. Barselsstuen blev senest opført i 2010.

Teatergruppen Holbæks Dramatiske Klub

Holbæk Dramatisk Klub begyndte som et aftenskolehold sidst i 1950’erne. Nu har de i mere end 50 år opført skuespil, de første mange år i gården ved Holbæk Museum og siden i Holbæks Kulturkaserne, som regel med to årlige forestillinger. Teatergruppen nærer en forkærlighed for klassiske stykker, som opføres med respekt for forfatter, tekst og tid.

 

 

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed

Grupperne i Dianalund UdviklingsRåd