DIANALUND
Jørgen Mogensen fortæller om bondesamfund, industrisamfund og informationssamfund

Foredrag om bondesamfundet, industrisamfundet og informationssamfundet

12. oktober 2017 kl. 16:00 - 17:00

Lokalarkivet

Sømosevej 44
4293 Dianalund

Find vej

Arrangør

Dianalund Lokalarkiv

Oplæg ved Jørgen Mogensen;

“Bondesamfundet eksisterede fra år 2000 f. Kristi fødsel til 1961. Industrisamfundet eksisterede fra 1961 til 1. august 1996 og informationssamfundet lever vi i nu. De tre slags samfund var vidt forskellige, såvel mentalt som i indretningen af samfundet.

I Bondesamfundet var det egentlige Danmark det vi nu kalder udkantsdanmark, og byer var ekstremiteter, hvis indbyggere, vi havde ondt af. Deres børn kom således om sommeren ud på landet for at blive raske og sunde. Men arbejdsmoral, arbejdstid, ja hele tænkningen var forskellig fra industrisamfundet og meget forskellig fra nutiden.

I 1967- det årstal Lokalarkivet har en udstilling om – befandt vi os i industrisamfundet, men mentalt i bondesamfundet. Det gav nogle gevaldige konflikter såvel i den enkeltes sind som i lokalsamfundet.

Du kan glæde dig til et spændende fyraftensmøde, hvor arkivlederen, Jørgen Mogensen, vil fortælle og styre samtalen om de tre samfund. Han vil også svare på hvorfor det lige var 1. august 1996, vi trådte ind i informationssamfundet.”

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed

Grupperne i Dianalund UdviklingsRåd