DIANALUND

Fantasifulde billedfortællinger

20. juli 2019 kl. 14:00 - 17:00

Kunstnergården

Kunstnergårdsvej 1
4293 Dianalund

Find vej

Arrangør

Kunstnergården

Kategori

Udstilling

Pernille Helleskov Pedersen

Pernille Helleskov Pedersen har siden sin ungdom tegnet meget. I en årrække blev der arbejdede med akvarel og gouache. Som elev på Hans Christian Rylanders malerskole i 2012 blev der malet med akryl. Pernille maler på et præpareret lærred, som giver en særlig struktur og som er en lidt utilregnelig baggrund at male på, fordi præpareringen nogle steder suger farven til sig, og andre steder skyr den.

Det giver en inspirerende og uventet maleproces at se, hvordan farverne påvirker hinanden og ikke mindst selve motivet og det udtryk, som Pernille ønsker at formidle. Der bliver arbejdet med detaljerne, fortalt historier og Pernille prøver at finde ind bag det umiddelbare, hvor motiverne især er mennesker.

Deres indre og ydre liv, samt det vi reagerer på, når vi ser hinanden. Ansigter fascinerer Pernille, fordi de bærer på så meget historie og på fortællinger, vi kan lære af og undres over.

Derfor arbejder hun meget med portrætter og  gennem tiden, er det blevet til en del portrætbestillinger. Pernille har arbejdet som illustrator for bl.a. Idé nyt, Familiejournalen og på bogen ”Jagtkonger” og har undervist i tegning via egne kurser og på daghøjskole, aften- og ungdomsskole.

Ulla Ammitzbøll Dichmann

Ulla Ammitzbøll Dichmann arbejder ofte ud fra en tekst, et ordsprog, en talemåde eller en linje fra et digt. Den metode åbner på forunderlig vis hendes indre fantasifulde univers, hvor alt kan foregå og lade sig gøre.

Det er vigtigt for Ulla at male lidt af sig selv og sine drømme ind i de enkelte billeder og dermed forsøge at fange beskuerens interesse for hendes fantasiverden. Især ordsprog og talemåder optager i øjeblikket Ulla, hvor hun oversætter ord til billeder på en humoristisk måde, så det ad den vej giver mening for beskueren. Ulla ønsker ikke at blive sat i bås, men maler det  hun i øjeblikket er optaget af, og spreder sig derfor over mange genrer.

Det sker at en ide udvikler sig og i sidste ende bliver til en hel serie af billeder, hvor det ene næsten tager det andet med sig videre frem. Men det sker også, at det kun bliver til et enkelt i lige netop den genre. Farvevalget er kraftigt og intenst og vidner om betydningen for stemningen i maleriet.

Vand, strand og sten har en stor plads i hendes malerhjerte og ofte bliver strandsten forvandlet til ansigter og dyr. Specielt den hvidhovede ørn er Ulla glad for og hun har malet en del af dem, set fra flere vinkler.

Fernisering

Der er fernisering lørdag den 20.  juli 2019 kl. 14-17 hvor kunstnerne vil være til stede.

Udstillingen er åben lørdag-søndag kl. 14-17 i perioden den 20. juli – den 4. august 2019

Der er gratis entre i Kulturhuset.

Saltofte Larsen Samlingen er åben i samme tidsrum mod entré kr. 40,-

Bliv medlem

HUSK. Som medlem af Foreningen Kunstnergaarden har du gratis adgang til Saltofte Larsen Samlingen og Kunsthåndværkermarkedet.

Læs mere og se billeder på www.kunstnergaarden.dk

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed

Grupperne i Dianalund UdviklingsRåd