DIANALUND
Borgermøde med Fianansminister Kristian Jensen om Vision og Planstrategi i Sorø kommune på Holbergskolen i Dianalund

Borgermøde med finansminister Kristian Jensen om Sorø kommunes Vision og Planstrategi

11. september 2018 kl. 19:00 - 21:00

Holbergskolen

Sømosevej 50
4293 Dianalund

Find vej

Arrangør

Sorø Kommune

Kategori

Borgermøde

Invitation

Byrådets Vision og Planstrategi 2022 er i offentlig høring frem til den 21. september, og alle borgere, foreninger og virksomheder inviteres til at komme med input. Der er mange måder, du kan blive hørt på:

Kom til borgermøde og hør finansminister Kristian Jensen fortælle om regeringens visioner for Danmarks indsats i forhold til FN’s verdensmål og om sit blik på verdensmålene som en drivkraft i samfundsudviklingen. Du kan også høre mere om byrådets forslag til Vision og Planstrategi 2022, og du kan deltage i debatten og dykke ned i nogle af visionens temaer. Borgermødet finder sted tirsdag den 11. september kl. 19-21 på Holbergskolen, Sømosevej 50, 4293 Dianalund.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

– I byrådet har vi valgt at lade FN’s verdensmål udgøre rammen om vores vision. Det er et langsigtet pejlemærke for, hvordan vi gerne vil udvikle Sorø Kommune. Jeg håber, at mange vil gribe muligheden for at debattere det forslag til Vision og Planstrategi, som nu er i høring, og jeg håber, at mange har lyst til at høre, hvad finansminister Kristian Jensen har at sige om verdensmålenes betydning for os som borgere og kommune. 

Vær med i verdens mest ambitiøse plan

FN’s verdensmål er en global udviklingsplan, som blev indgået af verdens ledere i 2015. Den betegnes som den mest ambitiøse plan nogensinde, og har som sit mål frem mod 2030 at bane vej for en mere lige og bæredygtig verden. Den danske regering har i 2017 vedtaget en handleplan for Danmarks indsats og opfordrer alle aktører til at engagere sig i verdensmålene. Regeringen peger på den offentlige sektor som primus motor i indsatsen.

– Vi ser allerede tydeligt, at flere og flere virksomheder og organisationer orienterer sig mod verdensmålene, ligesom flere og flere borgere får lyst til at bidrage i hverdagen gennem for eksempel affaldssortering, energirenovering eller deleordninger, siger borgmester Gert Jørgensen.

Læs mere og deltag i debatten

På Sorø Bibliotek og Dianalund Bibliotek kan du se en udstilling om FN’s verdensmål og finde bøger og tidsskrifter om emnet.

Sorø Kommunes Facebookside kan du deltage i debatten om visionen og samtidig være med i lodtrækning om søde og sunde præmier.

Du kan se byrådets forslag til Vision og Planstrategi 2022 på hjemmesiden vision2022.soroe.dk. Her kan du også sende et høringssvar til vision@soroe.dk frem til den 21. september.

 

Foto: Fotograf Nadia Fryd

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed

Grupperne i Dianalund UdviklingsRåd