DIANALUND

Sorø Amatør Teater spiller Holberg på Tersløsegaard

2. juni 2019 kl. 15:30 - 17:00

Tersløsegaard

Holbergsvej 101
4293 Dianalund

Find vej

Pris 100 Kr.

Arrangør

Tersløsegård

Kategori

Skuespil

Med ”Barselsstuen” åbner Holberg Museet sin sommersæson

Der venter kostelig komedie i Holberghaven, når Sorø Amatør Teater kommer og opfører Barselsstuen søndag den 2. juni. Stykket er blandt Ludvig Holbergs første komedier, skrevet i 1723 og stadig et af de mest populære med sin varmt godhjertede satire over den gamle indbildte hanrej Cortifz og hans kloge unge hustru Engelke. Handlingen har et komisk skær af frivolitet over sig. Samtidig spilles på hele registret i skildringen af omgangen mellem kvinder og mænd – medlidenhed, forfærdelse, latter og intriger. Typisk for Holberg er det den blot syttenårige fødende kvinde, der viser sig overlegen i takt og forstand.

På scenen i haven

Komedien opføres på scenen i haven neden for baronens trappe til Holbergs Mindestuer på sommersæsonens første åbningsdag. HolbergMuseet holder derefter åbent i alle weekender til og med søndag den 8. september.

Det er amatørskuespillere fra Sorø Amatør Teater, som besætter rollerne i komedien. Teatret har lang erfaring med at sætte Holbergs komedier op og har siden 1975 gennemspillet godt 20 af Holbergs komedier (han skrev i alt 33!). De teaterglade soranere har også i årenes løb opført skuespil af bl.a. Shakespeare, Tjekhov, Kjeld Abell, Gustav Wied, Soya og Ionesco. For tre år siden tog teatret den moderne dramatiker og Holberg Medalje modtager Nikoline Werdelin på sit repertoire med forestillingen ”Martas Tema”, som også blev vist på Tersløsegaard.

Biletter

Billetreservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed