DIANALUND

Musik til glæde for Ludvig Holberg

8. september 2019 kl. 15:30 - 18:00

Tersløsegaard

Holbergsvej 101
4293 Dianalund

Find vej

Pris 100 Kr.

Arrangør

Tersløsegård

Kategori

Koncert

Kammerkor fra Næstved giver koncert

Hvis der overhovedet er noget om spøgelseshistorierne på Tersløsegaard (men der er der nu nok ikke!), så vil Ludvig Holberg fra det overjordiske træde ind i sine egne stuer som gespenst for at nyde koncerten den 8. september. For Holberg elskede musik. Han spillede selv både fløjte, violin og gambe og arrangerede utallige koncerter i ”Collegium Musicum” og ”Det Musikalske Societet”. Det var navnlig musik af Corelli og Bach, han holdt af – hvorimod han ikke kunne fordrage italienske operaer: ”Jeg har ingen behag i at høre disse italienske Sangere og Sangersker, som skieldede, klamredes, snorkede, græde og sukkede efter Tacten”, skrev han i sin Epistel 286!

“Lad os synge”

Kammerkoret Cantemus, som giver koncerten på Tersløsegaard, kommer ikke fra Italien, men fra Næstved. Cantemus er latin og betyder: ”lad os synge”, og det har koret gjort siden 1985. Fra starten har det været et seriøst arbejdende klassisk kammerkor, der gerne synger såvel kernerepertoiret af danske sange og salmer som større værker af f.eks. Händel, Dvořák, Brahms og Fauré. Siden 2017 har koret været ledet af dirigent Jørgen Graven Nielsen.

Cantemus består i dag af 24 sangere, der hvert år synger 8- 10 koncerter rundt omkring på Sjælland med hovedvægten lagt på kirkekoncerter. Desuden har koret tradition for at deltage i projekter med andre kor fra regionen, og har bl.a. medvirket i opførelser af Johannes Brahms Ein Deutsches Requiem og Carl Nielsens Fynsk Forår.

Søndag 8. september kl. 15.30

Sæsonafslutning: Musik fra Holbergs tid: koncert med kammerkoret Cantemus.

Entré 100 kr.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed