DIANALUND

Foredrag om Pigerne på Sprogø

7. november 2019 kl. 19:00 - 22:00

Degneparken

Degneparken 1
4293 Dianalund

Find vej

Pris 60 – 100 Kr.

Arrangør

Alsidige Kvinder

Kategori

Foredrag

Alsidige Kvinder har inviteret Carsten Egø Nielsen til at komme og holde foredrag om Pigerne på Sprogø den 7. november. kl. 19 i Degneparken

Sprogø husede fra 1923 til 1961 et kvindehjem for “Let aandsvage Kvinder, hvis Erotik frembyder en væsentlig Fare i det frie Samfund for Udbredelse af Kønssygdomme” som læge Christian Keller allerede i 1919 havde defineret det. Det munder ud at man i 1929 som forsøg vedtager en lov, der giver mulighed for at kunne udføre kirurgisk kastration af “åndssvage og “sindssyge” over 21 år. Loven bliver udvidet i 1935 til også blandt andet at indbefatte socialt belastende individer.

Journal 64

Romanen Journal 64 af Jussi Adler Olsen er nok den mest kendte roman om emnet i nyere tid, hvor man blandt andet følger en ung kvindes skæbne efter at være blevet gravid udenfor ægteskab.

Ikke helt så grumt

Carsten Egø Nielsen er historiker og en flittig foredragsholder om kvindehjemmet på Sprogø, og selvom det er et mørkt kapitel i Danmarks historie, vil han også komme ind på, at det ikke var helt så grumt som det bliver fremstillet i Journal 64.

Billetter

Det koster 60 kr. for medlemmer af Alsidige Kvinder og 100 kr. for ikke medlemmer. Der er kaffe og kage med i billetprisen.

Artikelbillede: Thue C. Leibrandt

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed