DIANALUND

Fernisering i Borgerhuset

26. september 2019 kl. 14:00 - 15:00

Dianalund Borgerhus

Sømosevej 44
4293 Dianalund

Find vej

Arrangør

Dianalund Borgerhus

Kategori

Kultur Udstilling

Torsdag den 26. 9. kl. 14:00 – 15:00 afholder Borgerhuset fernisering på værker af Jytte Malmborg og Christian Lorentzen samt malerier udlånt af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Sorø samt Folkekirkens Nødhjælps butik i Dianalund. Hele Borgerhuset er fyldt med malerier. Udstillingen vil være at se indtil året er omme. Der er gratis adgang mellem kl. 8 og 22 til udstillingen.

Om malerierne og de to kunstnere

Christian Emil Frovin Lorentzen, født på Lolland i 1949, fortæller her om sin debut som kunstner:

I det tidlige efterår 2017 gjorde et uheld. Jeg blev skadet så meget at jeg måtte opgive alt hvad jer hidtil havde beskæftiget mig med.

En dag da jeg sad og tegnede med mine børnebørn sagde en af dem: ”Farfar du tegner da godt” og min svigerdatter foreslog at jeg skulle begynde at tegne og male. Inspirationen var ovenstående og søvnløse nætter.

En nat i april 2018, fandt jeg en æske Oil Pastel farver i børnebørnenes legeskab. Ved hjælp af opslag på Internettet fik jeg ide og vejledning til mit første billede. I den følgende tid søgte jeg viden til egne kunstudtryk. Der fulgte en periode hvor hver uge gav ideer til nye metoder.

Inspirationen i dag henter jeg blandt andet i parafrasekunst og stunder hvor jeg tegner og lægger farver på sammen med børnebørnene. De viser mig vejen til reel kunst og viser umiddelbare levende tegninger og billeder.

Vinteren 2018 – 2019 har ført til 1. tegnekursus og forsøg på at finde eget udtryk. Det at skabe og finde nye universer i kunsten, at få frirum uden smerte – ”glemme tid og sted”.

Jeg husker som barn det var spændende at se Morbror Pouls malerier i eget galleri.

Hvad er parafrasekunst
Parafrase er en fri bearbejdning af en anden kunstners værk. Det kan være inden for litteratur, billedkunst eller musik.

Jytte Malmborg fortæller her om sig selv som kunstmaler.

Jeg er vokset op på Møn og var allerede som barn meget glad for at tegne og male, men på grund af travlhed med skolegang, fritidsjob, uddannelse og andre interesser, blev det ikke til så meget med at dyrke billedkunst.

Først da jeg i 2006 gik på efterløn, blev der tid til at dyrke min store interesse for at male billeder.

Jeg tilmeldte mig om efteråret et FOF – kunsthold i Slagelse, og det gik så godt, at jeg fortsatte på holdet i de næste 11-12 år.

Vi fik en grundig vejledning i teknik, farvelære, komposition, perspektiv og meget andet, og fik afprøvet mange for skellige materialer og motivformer: opstillinger, landskaber, bybilleder, portrætter, interiør samt også nonfigurativ og abstrakt kunst.

Det er blevet til rigtig mange malerier i de forløbne år, og på udstillingen ser I nogle eksempler på resultatet af mit arbejde. Nogle billeder er malet efter model, men de fleste er fri fantasi. Nogle er malet med pensel, mens der til andre er brugt spartel.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed